Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Büyük resim, biraz daha farklı hissedebilmek

Sinan Adıgüzel, Sanatçı - Arş. Yazar
FARKLI BİR BAKIŞ
namesinan@hotmail.com

KKTC'ni ziyaretim, daha hala, devam etmektedir. Zannediyorum, bunu yazılarımı sürekli takip eden, sayın okuyucularım da, farketmişlerdir.

Bu güzelim ülkeyi gezerken, bir gün garantör Türkiye'nin, bir askeri kışlasına rastladım. O kışlanın, tam giriş kısmının üzerinde, büyük harflerle; 'GÜÇLÜYÜZ- CESURUZ- HAZIRIZ ' yazmaktaydı. Bu yazıyı görünce, işte bölgesinde ve küresel dünyada, söz sahibi, yarınların güçlü Türkiye'si, tamda bu olsa gerek diye, geçirmedim değil içimden.

Evet bu içimden geçen, gerçektende, bizim yiğit insanımızın, özlemini çektiği, en makul ve yine tam da, Atatürk Türkiye'sine yakışan, bir istemdi. Hem aslında bu hedefin, bir nokta da, tam da kıyılarında sayılmazmıyız?

Evet bu ve bunun gibi, arzulanan hissiyatı, şuan gezdiğim yerlerde hissetmek, gerçektende daha kolay.

Evet, yazılarımı sürekli takip eden, sayın okuyucularım, çok iyi bilirler, en gerçekçi, Türkiye ruhuyla ilgili olarak, hep Çanakkale ruhu ve o ruhun en canlı tanığı, o Çanakkale Şehitliği'nden, ara, ara dem vurduğumu...

Bu konudaki haklı ısrarımı, ülkemizde yaşanan, tüm gereksiz ve yapay tablolar karşısında, tekrar tekrar yinelemek zorunda, hissetmekteyim. Çünkü sözkonusu şehitlik, çok net ve eşsiz sunmaktadır, şu an ki, Türkiye mozaiğinin, gerçekliğini.

Evet tabiki, 'GÜÇLÜYÜZ- CESURUZ- HAZIRIZ' ama, iç barışımızla, bir bütün olarak ve çağdaş medeniyet düzeyini, her anlamda ve tam manasıyla yakalayabilmak koşuluyla.

İşte tamda bu nedenlerle, hiç bir konuda ve hiç bir şekilde, milletimizin ve ülkemizin önünde, hiç bir zaman için ' çözümsüzlük, bir çözüm altarnatifi olarak, sunulamaz'. Sunulmuş olsa dahi, kabul görmemelidir...

Onun içindir ki, hiç bir engele takılmadan ve tüm olumsuzluk rağmen, bizi güçlü yarınlara taşıma gayretlerine, hiç bir şekilde, ara verilmemeli, bu niyetteki, her türlü pozitif adım, ivediyle ve soğukkanlılıkla atılmalıdır.

Zira, bize yakışacak olanda budur...

26/10/2009 - 06:31

 
Toplam blog
: 64
: 435
Kayıt tarihi
: 20.04.10
 
 

Sinan Adıgüzel, sanatçı yazar, 08.10.1977 tarihinde Adıyaman’da dünyaya gelmiştir. İlköğre..