Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '10

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Küresel ekonomik krizin seyri

Küresel dünyanın, yine küresel boyutlardaki sancısı, küresel ekonomik kriz, belirsizlikteki ısrarını, daha hala, büyük oranda, korumaktadır.

Tabi küresel dünyanın, bu küresel problemi, öyle hemencecik bir anda ya da bir günde oluşuvermediğinden ve yine çözümün, iyileştiriciliğinde, negatife götürmeye oranla, daha zor oluşu, haliyle, uzun bir sıkıntılı dönemi de, berberinde kaçınılmaz kılmıştır.

Yine bir birinden farklı, en az binlerce değişkenin, oluşturduğu bu küresel yara, yine iyileşmesini de, söz konusu tüm bu değişkenlerin, bir bir düzeltilmesinden sonra ancak bulabilecektir.

Hem bu olaya, en iyimser tarafından yaklaşılacak olunsa dahi, bu küresel ekonomik afetin, oluşturduğu büyük işsizlik vb.de hemen öyle kısa zamanda, onarılabilinecek türden değildir.

Yani haliyle, birçok açıdan “aşağı tükürsen sakal ve yukarı tükürsen bıyık “ atasözünü haklı kılan bir tablo söz konusudur.

Başta, kendi bölgesinde olmak üzere, dünyada da, artık birçok açıdan adından sık sık bahsettiren ettiren, ülkemizde de, küresel ekonomik kriz açısından, durum biraz daha olumsuza çalmaktadır.

Bu olumsuzluğun nedeni de, baştaki iktidarın, bu krizi, hakkıyla ön görmeyip, yine vakti zamanında, gerekli tedbirleri, yeterince alamamış olması ve yine kısaca bu açıdan, süreci iyi yönetememiş olmasından kaynaklanmıştır.

Ama işin belki de, tek teselli edici yanı, Sayın Kemal Derviş’li tedbirlerin, ülkemiz bankalarını sağlama almış olmasıdır. Öbür türlü, bugünkü tablo, çok daha vahim de olabilirdi.

Ne diyelim, umarız gerek tüm dünya ve gerekse de ülkemiz bu küresel ekonomik afeti de başarıyla atlatır.

Hadi hayırlısı…

11/10/2009 - 21:35

 
Toplam blog
: 64
: 435
Kayıt tarihi
: 20.04.10
 
 

Sinan Adıgüzel, sanatçı yazar, 08.10.1977 tarihinde Adıyaman’da dünyaya gelmiştir. İlköğre..