Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '07

 
Kategori
Haber
 

Büyükçekmece Gölü su seviyesi çok düşük

Büyükçekmece Gölü su seviyesi çok düşük
 

Cumartesi günü Büyükçekmece Gölü’nün Tepecik kıyılarında yürüdük. Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi, yeteri kadar yağış alamayınca, Büyükçekmece Gölü’nün de su seviyesinin çok düşmüş olduğunu gördük. Suyun normal zamanlardaki seviyesi taşların üzerindeki çizgilerden çok kolay anlaşılıyordu. Gölün kıyısındaki toprak alanlar hep yeşilken, su seviyesi yüksek olduğu günlerde suyun altında olan toprak parçaları dışarıda çıplak görünüyordu.

En son gördüğümde suyun içinde olan sazlıklardan bazıları şimdi tamamen suyun dışında kalmıştı. Yirmibeş yıldan uzun zamandır orada yaşayan ve çocukluğundan buyana gölün kıyısında çok zaman geçiren kuzenim Umut da yanımdaydı bu yürüyüş sırasında. Gölün önüne set çekilip baraj olduğundan buyana bu kadar düşük seviyede görmediğini anlattı. “Gelecek sefer geldiğimde karşıya yürüyerek geçeriz” esprisine acı acı gülümsedik.

Kuşlar gölün ortasında yanyana dizilmişler öylece bekliyorlardı. Belki de yaşam alanları konusunda endişenmişler, onun suskunluğuydu o hareketsiz ve sessiz duruşları. Yarının kötü günlerinde, onların yaşamları daha zor olabilir biz insanlara göre. Biz doğayı biraz daha sömürüp bir süre daha idare edeceğiz ama nereye kadar. Önlemlerimizi almazsak önce kuşlar terkedecek buraları, sonra biz.

Son zamanlarda “kötü” “en”ler yaşıyoruz. En sıcak kış, en sıcak yaz, en az yağış, Büyükçekmece Gölü en düşük seviyede... Hep beraber dünyayı bu hale getirdik.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..