Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Buzullar erimiyor, bakteriler yiyor!

Buzullar erimiyor, bakteriler yiyor!
 

Konu temsili olarak kendi çizdiğim basit bir şekil.


Çeşitli konularda ileri sürdüğü fikirlerle dikkat çeken H. Ertuğrul Şahin, önemli bir konuya daha farklı bir bakış açısı getiriyor: Buzullar erimiyor, bakteriler yiyor!

Konu aklına geldikten sonra internet kaynaklarında araştırma yapmaya başlayan Şahin, bakterilerle ilgili ilginç bilgilere ulaştığını belirtti. Alaska’da buz kütleleri altında yaşayan bakteriler bulunması, bu canlıların buz ile beslendiğinin bir kanıtı olabilir diyen turizm araştırmacısı H. Ertuğrul Şahin, “dünyanın daha önce geçirdiği buzul çağları döneminde, dönemin bakterilerinin hayatta kalmak için evrim geçirerek bu tür bakterilere dönmüş olabileceğini düşünüyorum” dedi.

Yaz aylarında buzulların erimesindeki artıştan dolayı, buzul erimesinin sebebi olarak sıcakların ve küresel ısınmanın algılandığını ifade eden Şahin, “sebep tek olmak zorunda değil” dedi. Turizm araştırmacısı H. Ertuğrul Şahin sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ erimeyle ilgili önemli sebeplerden birisi buzulların mikrop kapmış olması olabilir, kutuplardaki çetin şartlara dayanan bakteriler, yaşamlarını sürdürmek için bir şekilde beslenmek zorundalar, o ortamda en kolay ulaşılan besin maddesi buz olabilir”.

Şahin, daha önce yayınlanan bir yazısında, dünyanın normalde soğuması gerekirken 1970’li yıllardan itibaren ısınmaya başladığını ve yine bu tarihlerden itibaren dünya üzerinde hücresel cep telefonu sistemlerinin görüldüğünü belirtti. Bu tesadüften dolayı, dünyanın ısısının yükselmesi ile hücresel cep telefonları arasında bir bağlantı olup olmadığının araştırılması gerekir dediğini söyleyen Şahin, cep telefonu sinyalleri ayrıca buzullardaki bakterilerin harekete geçmesini de sağlamış olabilir dedi.

İleri sürdüğü varsayımın araştırılmaya değer bulunması halinde, ilginç sonuçlar ortaya çıkabileceğini belirten H. Ertuğrul Şahin, “buz yiyen bakteriler bana akla yatkın geldi, ayrıca bakteriler ile elektromanyetik dalgalar arasındaki bağların araştırılması da yeni bilgilere ulaşılmasını sağlayabilir diye düşünüyorum” dedi.

 
Toplam blog
: 73
: 614
Kayıt tarihi
: 07.02.07
 
 

Ertuğrul Şahin, 1968 Mersin doğumlu. Karadenizli. Çukurova Üniversitesi, İktisadi ve İdari Biliml..