Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '07

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Çağdaş hayvan nasıl olur?

Hiç unutmam yıllar önce bembeyaz renkli Pamuk adında bir kedimiz vardı. Bir Anadolu şehrinde 2 katlı bahçeli evde yaşıyorduk. Kedimiz sokaktan evin kapısına gelir ve kapıyı ayağıyla tekmelerdi. O zaman bu kadar şehir kalabalık olmadığı ve nihayetinde bir Anadolu şehri olduğundan kapıyı vuruluyor diye açtığımızda hayretle Pamuğun kapının eşiğinde miyavladığını şahit olmuşumdur. Soğuk kış günlerinde afedersiniz tuvaleti geldiğinde kendisine kızılacağını bildiğinden pencereye tırmanır ve ön ayakları ile camı tırmalar çıkardığı o rahatsız edici sesle bizi uyandırır, miyavlardı. Bizde onun tuvalet ihtiyacı için yaptığını bildiğimizden kapıyı açar dışarıya yani bahçeye giderdi. Bizi yine aynı şekilde uyandırır içeriye girerdi. Buna benzer bir kaç ilginç olay daha yaşadım.

Bu olayları neden mi anlattım. Günümüzde tv kanallarını açtığımızda özellikle Ortadoğu coğrafyasında akan kanları gördükçe ve insanlarla konuştuğumuzda birbirimize neler oluyor günümüz insanlarına diye düşünüyoruz. Nedir bu bombalar kan ve gözyaşları? Dünyada ve ülkemize komşu ülkelerin yaşadığı vahşeti vahşi bir hayvan grubu bize yani insanlığa reva görseydi anlardım. Nedir bu doymak bilmeyen ihtiraslarımız ve isteklerimiz?

Hayvan bile hayvanlığını (bizim Pamuk gibi) biliyor. Siz hiç bir tavuğun yumurtasını, ineğin sütünü v.b. vermediğini göremezsiniz. Neden çünkü yediği ve barındığı yere ihanet etmezler. Yaradılış gayelerini unutmazlar. En vahşi hayvanlar bile vahşette bu kadar pervasız ve haddini aşmazlar. Belgesellerde görüyoruz. Aslanlar, kaplanlar olsun veya diğer vahşi hayvanlar olsun karnı tok olduklarında süt dökmüş kedi yavrusu misali zararsız olurlar.

Bir taraftan açlık ve geri kalmış insanlık coğrafyası diğer bir taraftan da doymak bilmeyen emperyalist güçler. Ne olacak bu doymak bilmez ZALİM GURUHLARIN cinslerimize karşı reva gördükleri? İnanın bazen bu zalimlerle aynı cinsi paylaştığımdan dolayı insanlığımdan UTANIYORUM!..........

Çağımızda hangi hayvan grubu; insana ve insanlığa bu kadar zarar verebiliyor. Nedir paylaşamadığımız? Dünya bizden öncekilerine kalmadığı gibi bize de kalmayacak.

İnsanlık; çağımızda bu zulmü insanlığa reva görenleri hiç affetmeyecektir. Ve bu guruhlara lütfen hayvan sıfatlarıyla sıfatlandırmayalım, onlara olsa olsa insanlıktan nasibini almamış hayvandan aşağı guruhlar denir.

Bu zulmu mazlumlara reva görenler fiziki manada insan denilse bile zihniyet olarak çağdaş hayvan diye de tarif edilebilir. Fiziki manada hayvan dediklerimize bu anlamda zihniyet olarak bence çağdaş insanlardır.

Zalimler için yaşasın Cehennem!............

 
Toplam blog
: 7
: 685
Kayıt tarihi
: 09.12.06
 
 

1967 Diyarbakır doğumluyum. Lise mezunuyum. Bir kurumda çalışıyorum .Evliyim. Ükemi, insanini ve yaz..