Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '09

 
Kategori
Spor
 

Çakma Keita Galatasaray'da

Çakma Keita Galatasaray'da
 

Öncelikle başlığın yanlış anlaşılmasını istemem zira Kader Keita da önemli bir oyuncu ama medyada “Keita Galatasaray’da” ya da Galatasaray bir yıldızı daha Türkiye’ye getirdi” gibi haberleri görünce sarı kırmızılıların, hani o Sevilla’da tanıdığımız ve geçen sene Barcelona’da forma giyen Seydou Keita ile anlaştığını düşünmüştüm. Ancak daha sonradan gördüm ki Galatasaray’a gelen Keita, Seydou değil Abdul Kader Keita’ymış. Gazetelerin internet sitelerini gezerken Keitaları karıştıranın sadece ben olmadığımı anladım zira konu ile ilgili haber verilirken bazı internet sitelerinde Kanute ve Seydou Keita’nın fotografları bulunuyordu.

Peki kimdir bu Abdul Kader Keita? Doğrusunu söylemek gerekirse daha önceden adını sıklıkla duyuran bir oyuncu değil Kader Keita, tabi Lig 1 ve Lyon'u yakından takip etmeyenler için. Forvet ya da sağ/sol kanat oynayan bir oyuncu için attığı gol sayısı da yok denecek kadar az (2008-2009 sezonu 22 maç 1 gol). Hal böyle olunca ilk planda "peki neden yaklaşık 12 milyon Avroluk bir para gözden çıkartıldı Keita için?" sorusu akla geliyor. Diğer taraftan kanatlarda Arda ve Kewell ile forvette Baros’a sahip olan Galatasaray’ın, oyun stili daha çok Yattara’ya benzeyen bir futbolcuyu transfer ettiği de çoğu kimsenin kafasını kurcalayan bir durum.

Sonuçta Kader Keita elbette kötü değil ama lanse edildiği kadar da önemli bir oyuncu olduğu konusunda şüphelerim var. Siyahi oyuncunun ligimizde nasıl bir performans göstereceğini yaklaşık 2 ay sonra göreceğiz ancak siyahi oyuncu ile ilgili ilk izlenimlerim oyuncunun ücret – performans değerlendirmesi sonucu kusursuz bir futbolcu olduğunu söylemek zor.

Bu arada aslen Fil Dişi Sahilleri’nden olan Kader Keita ile aynı soyadı taşıyan orijinal Keita Malili. Özellikle güney Afrika’da yaygın olan bu ismin anlamı da “ tapınan kişi”ymiş.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..