Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '13

 
Kategori
TV Programları
 

Çalıkuşu dört ayaküstüne düştü

Çalıkuşu dört ayaküstüne düştü
 

Yıllar önce damağımızda tat bırakan Çalıkuşu bildiğiniz gibi yeniden dizi olarak karşımıza çıkarılıyor. O yılların tadını alabileceğimizi düşünmesem de Çalıkuşu Türk seyircisini yormayacak türden bir yapım olduğu için belli bir ortalama içinde izlenecektir demiştim.

Ancak Kanal D Çalıkuşu’na öyle bir ayrıcalık tanıdı ki salı günü maç yayınlarına rağmen kanalın yüzünü güldüren kendi içyapımı olan Güneşi Beklerken’i pazara alarak Çalıkuşu’na yer açtı. Böylece Çalıkuşu’na başlamadan ortalamanın üzerinde izlenme oranlarını yakalama şansını verdi.

Yani Çalıkuşu kendini ispatta dört ayaküstüne düştü.

Çünkü salı günü karşısında olan yapımlara baktığımızda reyting cepte bir gün.

Bir bakalım salıya;

ATV’de “Ben Onu Çok Sevdim” var. Önemli bir yapım olmasına rağmen izleyiciyi arkasından sürükleyemedi. Olması gereken yerin çok gerisinde.

TRT’de “Seksenler” var. TRT’nin de artık reyting listesine girmesiyle sıralamada yer alan Seksenler başladığı dönemdeki çıkışın biraz uzağında kaldı.

Show’da “Benim İçin Üzülme” var. ATV’de üst sıralarda yer alan dizi geçen sezonun sonlarına doğru düşüşe geçti bu yıl Show’da salıyı güldürür ama liderlik koltuğunu tek başına göğüsleyemez.

FOX’ da Çocuklar Duymasın, Fatih Portakal ve Bir Aşk Hikâyesi var. Üçlü yarışıyor bir yerde. Saat dilimlerini diğer kanallardan farklı bir şekilde üç programa ayırınca üçünden aldığı reytingin yansıması da salıda zayıf olduğunu gösteriyor.

Ve Star’da. Saat 20’de şimdilik Medcezir tekrarları 21.45’te ise şampiyonlar ligi maçları var. İkilisiyle yarışıyor. Ama maçlar sayesinde reyting cepte.

Maçlara rağmen ise bu dövüşte şimdiye kadar “Güneşi Beklerken” sırtlıyordu salıyı. Yaz aylarına da damgasını vuran dizi yeni sezonun güçlü yapımlarının karşısında da farkını ispatlamıştı. Buna rağmen kanal diziyi pazara aldı.

Şimdi kendini hiç ispatlamadan ve diğer kanalların eli bu kadar zayıfken Çalıkuşu gelip salıya kuruluyor. Maç izlemeyi sevmeyen kitle için hazır iş.

Oh mis gibi.

Oysa cuma günü yarışına girse de görsek yarışı demeden edemiyorum.

Her ne kadar Kayıp’tan umudunu kesen ünlü magazin Duayenlerimizin cuma önerilerinde A.Ş.K olsa da sırf magazine malzeme çıkması içindir. Öyle ya Hazal Kaya ile Çağatay Ulusoy dizilerini ve onları karşılaştırmak kolaycılığına girmek varken neden Timur Savcı ve Kerem Çatay’ı yarıştırsınlar. Onlar öyle düşüne dursunlar ben Çalıkuşu olmasından yanayım. Kayıp’tan umudu kestiğim için değil tabii.

Niye mi?

Dizilerin görünürdeki yarışından çok yapımcıların ve kanalların yarışıdır asıl olan. Gizli gizli yarışırlar.

AY yapım ve TIMS’da yıllardır bir yarışın içindedir gizliden gizliye. Yani Timur Savcı ve Kerem Çatay.

Daha önce malum Kuzey-Güney ile Muhteşem kapışmasına şahittik. Ki o zaman ki yarış çok adil olmasa da şimdi her şey adil. İkisi de yeni dizi. İkisinin oyuncuları da aynı kulvarda. Ne çok üstün birbirlerinden ne de çok geri. Medcezir’in senaryosunda Ece Yörenç- Melek Gençoğlu ikilisi.  Çalıkuşu ise Sevgi Yılmaz. Yani her iki yapımın senaristleri de kadın. Bir fark Çalıkuşu’nun kendini ispatlamış yönetmeni Çağan Irmak. Ama Medcezir’de Amerikan destekli eli güçlü ve kalemi güçlü senaristleri.

Yine ikisi de hazır senaryo. Ve bildik iş. Oynanmış. Sonra ikisi de düz iş kafa yormayan tam TR’lik.

Hani yıllardır kapışan kanallar için de fırsat. Eşit iş, eşit kulvar. Ve yılların kapışan iki firması için gerçek bir kapışma.

Yani Kanal D çok güveniyorsa Çalıkuşu’na ve TIMS boş bir günde endam gösterip başardım demek yerine cuma günü yayınlasın da görelim derim.

Tabii kanalları yarıştıracaksak o zaman da iki gençlik dizisini çarpıştırmak gerek. Güneşi Beklerken ve Medcezir. Kulvarları farklı dizileri karşı karşıya koyduğumuzda iyi olandan çok şans kazanıyor. Şimdi olduğu gibi.

Ama ben yine de yapımların yarışını tercih ederim. Çünkü yarışan her şey oluyor o zaman. Oyuncusu, senaryosu, izleyicisi ve kanallar. İyi olanın kazanımını da ancak o zaman görür ve anlarız. Hazır şimdiki AB ve genel izleyici grubu denekleri de tam bu işlerin denekleriyken iyi olan kim görürüz. Yani Çalıkuşu’nu cuma akşamlarında görsek diyorum.

Şimdiki durumla özetle kaçak dövüşte galip olup iyi dizi yaptım endamıyla salınmak kervanına Çalıkuşu da girecek salı güçlü bir iş gelene kadar da şişme magazinle yutturulacak.

Tüm bu rahatlık ve hazır durumuyla salı günü Çalıkuşu başarı yakalayamazsa ne denir? Çok şey denir tabii. Şimdilik o çok şeyleri söylemiyorum tanıtımlarla diziyi değerlendirip yorumlamak için çok erken. Bütün olarak izledikten sonra yeniden yorumlarım. Gördüğüm dört ayaküstüne düştü bu şansı iyi kullanmalı.

Her şeye rağmen ortada arka planda olan emekçiler var yolu açık olsun diyorum onlar için…

oyatekin@gmail.com               

https://twitter.com/#!/oyatekin (@oyatekin)

http://yurthaber.mynet.com/yazarlar/tum/1/o.tekin35

OYA TEKİN / MEDYABEY.COM

Not: Burada yazılan tüm yazılarım elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılamaz.

 
Toplam blog
: 295
: 3718
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Milliyet Bloğa nasıl geldim ve nasıl yerimi aldım bilmiyorum. Sanırım uzun yıllar okuduğum bölüml..