Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '16

 
Kategori
Hamilelik Sonrası
 

Çalışan Anne Sahibi Olmanın 7 Faydası

Çalışan Anne Sahibi Olmanın 7 Faydası
 

Annesi çalışan çocuklar için bardağın dolu tarafından bakmak...


Kimse çalışan bir annenin bebeğin gelişimi açısından evde çocuğuna bakan bir anneden daha iyi olduğunu iddia edemez. Ancak nasıl ki babalar çalışmak zorunda olduğu için bebeğini annesine bırakıp işe dönüyor, bazı anneler de tercih ederek ya da zorunluluktan bir süre sonra işe geri dönüyor. Bu yazacaklarım sadece bardağın dolu tarafına bakmak. Bu yazdıklarımdan çalışan annelerin çocuğuna bakan annelerden daha iyi olduğunu söylediğim anlamını çıkmasın. Siz de bebeğini bırakıp işe dönen tanıdılarınızı yorumda etiketleyebilirsiniz. Belki bu sıkıcı salı gününde onların da yüzü bir nebze güler.
 
1. Bazı Konularda Örnek Olabilirsiniz
 
Çocuğunuz sizinle aynı yolu seçecek diye bir zorunluluk yok. Ancak eğer o da bir gün çalışma hayatına atılırsa neyle karşılaşacağını bir nebze de olsa görür. Sizin iş ahlakınızı da örnek alacaktır. Zaman yönetimi konusunda da bilgi sahibi olacaktır.
 
2. Çalışan Ebeveynlerin Günlük Zorluklarını Göreceklerdir
 
Şu anda çocuğunuz bunu anlamak için çok küçük olsa da büyüdükçe çamaşır ve bulaşık gibi günlük işlerin dahi önceliklendirilmesi gerektiğini görecektir. Zamanını nasıl değerlendireceğini, kendisine ayırdığı zamanı nasıl kullanması gerektiğini yine sizden öğrenecektir.
 
3. Diğer İnsanlarla Daha Güçlü İlişkiler Kuracaklardır
 
Siz çalıştığınız için çocuğunuz kreşe gidiyorsa bir çok çocukla ve yetişkinle ilişki kuracaktır. Bu da sürekli evde olan bir çocuğa göre yaşıtlarıyla ve yetişkinlerle daha fazla sosyal ilişki demek. Bu da çocuğun gelişimi için iyi bir şey.
 
4. Kendine Güvenmeyi Öğreneceklerdir
 
Yanında sizin olmadığınız zamanlarda da bir şeyler yapacağını gören çocuğunuz muhtemelen tek başına başarabildiklerini daha iyi görecektir (Elbette başka bir yetişkin gözetiminde). Elbette çocuğunuzun kendine güvenmesi için kreşe bırakın demiyorum ancak kendi kendine bir şeyler yapması öğrenmesi konusunda zararı da olmayacaktır.
 
5. Çocuğunuzu İşe Götürebilirsiniz
 
Ben çocukken sıkça annemin ve babamın iş yerine giderdim ve hala aklıma geldiğinde o günleri güzel hatırlıyorum. Bu küçük bir detay gibi gözükebilir ancak çocuğunuz için güzel bir hatıra olacaktır.
 
6. Siz Eve Gelince Heyecanlanacaklardır
 
İnsan bazı şeylerin kıymetini yokluğunda anlıyor sonuçta.
 
7. Daha Uyumlu Olacaklardır
 
Çalışan ebeveynlerin çocukları daha farklı rutinlere maruz kalacağı için değişikliklere daha çabuk adapte olmaları oldukça yüksek ihtimal. Evde olduğunuz ve her gün kalktığınızda çocuğunuzla aynı şeyleri aynı sırayla yaptığınız günleri düşünürseniz farkı kolaylıkla anlayacaksınız. Umuyoruz ki büyürken bu değişikliklere adapte olma yetisi de işine yarayacaktır.
 
Toplam blog
: 3
: 4115
Kayıt tarihi
: 12.12.16
 
 

1987 yılında blogger annelere tepki olarak doğdum. Baba olacağımı öğrendiğim günden beri hamileli..