Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '17

 
Kategori
Perakende / Toptan
 

Cam Şişeler Nasıl Üretiliyor?

Cam Şişeler Nasıl Üretiliyor?
 

cam şişe ve ambalaj


Kullanışlı ve geri dönüştürülebilmesi çok daha kolay olan cam ambalajlar, sektördeki birçok meslek grubuna olduğu gibi gündelik hayatlarında ev hanımlarına da fazlasıyla yardımcı olan ürünlerden bir tanesidir. Az önce de belirtildiği gibi cam şişelere göre daha pürüzsüz bir yüzeye sahip olan ve geri dönüşümünde sorun yaşanmayan cam ambalajlar, hali hazırda büyük firmalar tarafından üretilmeye devam ediyor. Sektör inanılmaz kalabalık bir hal almış durumda ve yapılan yatırımlar da gerçekten dudak uçuklatıyor. Büyük yatırımlar ile birlikte sektörel kalitenin arttırılması hedefleniyor ve bu hedefe de kısa sürede ulaşılmış durumda.

Cam ambalaj üretimi yapan İstanbul merkezli firmaların yanı sıra İzmir merkezli firmalar da sektörde söz sahibi olmaya devam ediyor. Cam ambalaj üretimi için kullanılan ana malzemenin kum olduğunu biliyor muydunuz? Elbette tek başına yeterli değil ve bu ürünü güçlendirmek adına cam kırıkları ile birlikte soda takviyesi de tercih ediliyor. Isı derecesi oldukça yüksek fırınlarda ısıtma işlemi yapıldıktan sonra şişeye gerçek şekli verilmek adına makinelere gönderiliyor.

Cam ambalaj, son dönemde geri dönüşüm konusunda da çok fazla kullanılıyor ve daha sağlıklı bir üretimin yanı sıra doğaya zarar vermemek adına gerçekleştirilen bu eylem insanlar tarafından da olumlu talepler ile karşılandı. Bu işi iyi yapan firmaların yanı sıra sektöre henüz adım atmış olan yeni firmalar da kısa sürede ayak uydurmayı başarıyor.

 

 
Toplam blog
: 7
: 372
Kayıt tarihi
: 18.10.16
 
 

Kuru temizleme firmasında kasiyer olarak çalışıyorum. Günümün çoğu kirli gelip tertemiz giden kıy..