Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Çamur at izi kalsın mı?!

Çamur at izi kalsın mı?!
 

Çamur at izi kalsın!

Ankara’nın iki güzide(!) kulüp yöneticileri birbiri ardına açıklamalarda bulunup, sözde takımlarını koruyorlar!

Bu nasıl korumaksa! Eğer bir bildiğin varsa, çıkar adam gibi açıklarsın… Yok, ortalık bulandırmaya çalışıyorsanız o zaman başka!

İşte tam burada birilerinin devreye girip, gerekeni yapması gerekiyor.

Sadece Cemal Aydın hakkında değil. Melih Gökçek hakkında da bir şeyler yapılmalı! O iktidarın Belediye başkanı, o sadece onursal(!) başkan diye hakkında her hangi bir yasal işlem yapılmazsa, işte o zaman yandı gülüm keten helva!

Fenerbahçe Kulübü haklı olarak, Ankara Spor Kulübü Onursal Başkanı(!) Melih Gökçek ile Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın´dan, hakem atamalarına ilişkin bilgileri, Merkez Hakem Kurulu kararları açıklanmadan önce nereden aldıklarını açıklamalarını istiyor..

Böylesine birbirinin tıpkısı iki olayın futbol camiasında yaşanması, belli bir senaryonun işletilmeye çalışılması ve olayın muhatapları kulüp yöneticilerinin bu çirkin olayların asıl aktörlerini saklama çabası, son derece kaygı verici ve yakışıksız bir durumdur.

Türk futbolunun en büyüğü olan, 100 yıldan fazla geçmişe sahip bir kulübün, bu çirkin senaryolara karıştırılmaya çalışılmasından başta diğer kulüplerinde hicap duymaları gerekmez mi?

Bu gün Fenerbahçe için ortaya konulmaya çalışılan oyunların, yarın onlar içinde senoryalaştırılmayacağını kim söyleyebilir?

Futbolun içine çöreklenmiş, onlarca yıldan beri futbolu kendi çıkarları için kullanmış bu tip kişilerin futboldan uzaklaştırılması için bir yasal düzenleme yapılmayacak mı?

Benim birde anlayamadığım, bu Ankara kulüplerinin Fenerbahçe ile dertleri ne? Daha önceleri İlhan Cavcav bu tür girişimleri yapardı! Cemal Aydın ve Melih Gökçek sözde Fenerbahçeliler ve de Fenerbahçe üzerinden hala pirim yapmaya çalışıyorlar.

Özellikle Melih Gökçek, yaklaşan yerel seçimlerde Ankaralı sporseverlere şirin görünme ve oy avcılığı için böylesine bir senoryayı yazıp oynuyor! Ancak bu senoryada eksik olan bir bölüm var. Ankara’da Fenerbahçe taraftarı, Ankara Sporun belki bin katı! Fenerbahçe’yi karalayarak, onlardan oy alacağını mı sanıyor?

Gelelim Cemal Aydın’a, o da on yıllardan beri yönettiği ve nemalandığı Ankaragücü takımının sezona iyi başlamadığı malum! Teknik direktör değişikliği de işe yaramadı! Takım yine kötü gidiyor. Bu kötü gidişin üzerini kapatmak için Fenerbahçe’ye saldırıyor!

Ha… Fenerbahçe üzerinden pirim yapabilir mi? Yaptı bile! Bir maça atanan hakemi arayarak, o hakemin değişimini sağladı. O hakemin yerine atanan Fırat Aydınus bu maçta nasıl bir görev yapacak? Cemal Aydın’ın etkisi altında kalıp, karşı takım hakkında yanlış kararlar mı verecek?

Ya atılan çamurun izleri! Acaba Cemal Aydın’ın Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi ile kalkacak mı?

Bekleyip göreceğiz…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..