Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Can Dündar'a ve Cüneyt Özdemir'e ne oldu?

Can Dündar'a ve Cüneyt Özdemir'e ne oldu?
 

Kısa Gazeteci Haberleri

1. NTV'de haberleri sunan Can DÜNDAR ve CNN TÜRK'de haberleri sunan Cüneyt ÖZDEMİR'e ne oldu da sürekli olarak iktidarı seven, savunan sloganlar atıp hergün hükümetin, Cumhurbaşkanı'nın sözcülerini haberlere canlı yayında çıkarıp eski solcuları hedef alıp hükümetin icraatlarını alkışlayıp, sözcülerin sözlerine ışık tutup duruyorlar. Onlar eskiden önde giden özgürlükçüler (yetimin, dulun, protestocunun, ezilenin hakkını savunanlar, en romantik yazılar yazanlar) değil miydiler yoksa gazeteciliğin inceliklerini öğrenip her iktidarda iktidarda kalmanın yollarını mı öğrendiler bazılarından (M.Barlas).

2. Yargının son kalesi Yargıtaya hükümet, bazı yandaş gazeteciler, meclis başkanı sert çıktı ve yargının görevini yapmadığını ve yargının işlerine karıştığını ima ettiler ve demek istediler ki yargıya sadece ve sadece biz müdahale edebilir, laikliği çok severiz.

3. Nazlı Ilıcak birçok kanalda nasıl oluyor da dolaşıp laikliği savunur gözüküp hükümete destek mesajları veriyor gülümseyerek? Yaşlanmamasının sırrı ne?

4. Petrol Ofisi yabancıya satıldı ama kimin umurunda? Belki de yabancıya değil de okyanus ötesine geçmiştir daha önce.

5. Herkes Twitliyormuş internette. Sizde uçuyor musunuz Twitte?

6. Bazı gazeteciler sürekli olarak jöle ile ekranlarda görülüyorlar, jölesiz olamıyorlar mı?

7. Gazeteciler sanırım birkaç türlü oluyor. Birincisi her iktidarda sürekli gündemde kalmayı başaranlar ve sevilenler bir de her iktidarda gündemde kalmayı başaran ama her iktidar tarafından sevilmeyebilenler. Üçüncü grup ise bir iktidarda öne çıkanlar diğer iktidar döneminde ortadan kaybolanlar. Son grup ise her kanalda hergün gezen, sürekli gündemde olan Amerika'dan gelenler ve kolay kolay ölmeyenler.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..