Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '15

 
Kategori
Güncel
 

Çanakkale'de öldük biz..

Çanakkale'de öldük biz..
 

. Geri dönemeyecegini bilerek zafere giden bir ecdadın destanıdır Çanakkale. Anzak Kolordusu 25.700, Britanya 29. Tümeni 17.000, Fransa 1. Tümeni 16.700, Britanya Kraliyet Deniz Tümeni 10.800, Anzak Tugayı 4.800. Harekât için 75 bin kişilik bir kuvvet oluşturuldu. Ordu içinde Kanadalılar da vardı. Osmanlı kanadında ise toplam savaşçı sayısı 84 bin’di. Bu askerlerden 76 bin’i savaşta şehit oldu. 
 
Bu destansı harbi iyi idrak etmek için, gelecek nesillere aktarabilmek için çok çalışmalıyız.  Öyle yalandan filimler yaparak falan değil. Bana göre  ilkokuldaki her bir çocuk mutlaka okul tarafından Çanakkale'ye götürülmelidir. Bu zorunlu bile yapıla bilir. TıpkıJaponların Hiroşima'da atom bombası atılan yere öğrencilerini götürmesi gibi. Bizde de olmuyor değil, oluyor. Ama daha sık yapılması gerektiği kanaatindeyim.
 
Çanakkale'de şehitliklere verilen değerinde yeterli olmadığını düşünüyorum. Oraya gittiğiniz zaman Çannakale ruhu sizi o günlere götürüyor. Ama beni üzen şehitliklerin bakımlı olmadığ. Anzak mezarlıklarına baktığım zaman gayet düzenli ve bakımlı. Bizimkiler ise onlara göre biraz daha bakımsız.  Bu işe derhal bir el atılmalı. Bir de medya da Gelibolu ranta açıldı diye iddiaalar var ki? Aman diyorum. Sakın ha!!  
 
Kısacası Çanakkale'ye gidin.  Ecdanın vatan uğruna şehit düştüğü toprakları görün.  Orada şehit olanlar kim sanıyorsun. Senin benim bizim atalarımız.  Yani anlayacağın Çanakkale'de öldük biz...

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 290 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 2
: 141
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gazeteci adayı ..