Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '13

 
Kategori
Siyaset
 

Çanakkale geçilmez, Diyarbakır’dan geç!

Çanakkale geçilmez, Diyarbakır’dan geç!
 

Gün geldi Sayın Öcalan dedi, gün oldu biz olsak Öcalan’ı asardık dedi.. Gün geldi Diyarbakır’da Kürt sorunu  benim sorunumdur dedi, Antep’e geldi Kürt sorunu yok dedi.. Pkk’lılarla görüşen şerefsizdir dedi, İmralı ile şimdi müzakere ediyor; Oslo’da deşifre oldu, İmralı zabıtlarında manşet oldu.. Bir Başbakan var bir öyle bir böyle..

Aslında bugün Erdoğan’ın çoğul hallerini değil Kürt vatandaşlarımız üzerinden gündemi farklı bir açıyla değerlendireceğim..

Ülke çok hızlı ve savurgan bir süreçten geçiyor. Deyim yerindeyse bütün dünya dahil can kulağıyla, gözüyle, istihbaratlarıyla, diplomasisiyle Türkiye’yi seyrediyor(Boş durmuyorlar aslında). Avrupa’da Sakine Cansız ve arkadaşlarının katli, Cilvegözü sınır kapısındaki kanlı patlama bunun en canlı örnekleri..

Hatta Suriye denklemin içine koyulduğunda (ki dahil etmemek imkansızdır) çok değişkenli bu denklem adeta Ortodoğu’nun kaderinin İmralı süreciyle reaksiyon edildiğini gösterir gibi..

Çok da karmaşık bir zihin yaratmadan Kürt vatandaşlarımızın acaba nasıl bir ruh halinde olduğunu ortaya koyacak bazı sorular ortaya çıkıyor;

Kürt vatandaşlarımız ne oldu da son 2 yılda değer kazandı? Kürt halkının yaşadığı sorunlar Öcalan'ın metrekare koğuş sorununa hangi amaçla indirgendi? Bugün Öcalan'ın özgürlüğü adına BDP'li siyasetçileri posta kutusu memuruna döndüren nedir?.. Bugün bir halkın alanlardaki bayramı olan Newruz nasıl oldu da Öcalan'a özgürlük şiarına küçültüldü? Pkk para rantını kaybetmemek için, Mit başta olmak üzere yabancı ülke istihbaratları, ABD, yerel Irak Kürdistan’ı veÖcalan'la nasıl karşılıklı oynuyor.. Tüm bunlar Küresel bir oyun mudur?. Kürt vatandaşlarının temel hak ve kısıtlı özgürlükleri ile mürefeh, adil, paylaşımcı bir düzen adına sözde sosyalist mücadelesi Şeriatçı Ortodoğu hamlelerine nasıl yenik düştü? Palandöken’de Bdp’li Altan Tan hangi tasavurla; Kemalizmi çöpe atalım dedi? Laiklik karşıtı fiillerin odağı olduğu Anayas mahkemesince sabit olan Akp'nin Türkiye'deki rejim karşıtlığı bu denklemin tek sonuç bilinmeyini iken bunu görmeyen aydınlar ve bölge halkı daha ağır bir fatura ödemek zorunda kalırsa bunun sorumlusu kim olacak?

Yıllardır mücadele veren Kürt siyasi hareketi hangi dönemde Kürt sorununun çözümü için Başkanlık modelini vurgulamıştır.. Hatta ilk başkanlık söylentilerine Bdp başta karşı çıkmış ve parlementer sistemi savunmuştu.

Şimdi Tayyip Erdoğan’ın başkanlık hevesi ile Öcalan’ın özgürlük tutkusu hangi Emperyalist oyunun sonuçları olacaktır.?

‘Diyarbakır bir yıldız olabilir’ değil kesinlikle bir yıldızdır. Lakin kimin yıldızı olacak?

Amerikan emperyalizminin kuruklu yıldızı mı Anadolu’nun yol göstericisi mi olacak. Karar Çanakkale’den Diyarbakır’a tüm halkın olmalıdır.

 'Çanakkale geçilmez mücadelesi, Diyarbakır geçilir' oyunudur ki bu oyunları ve birlik mücadelesini ortaya koyması açısından bugün tekrar iyi okunmalı..  Bugün 18 Mart..

Çanakkale şehitlerine saygıyla..

 
Toplam blog
: 3
: 316
Kayıt tarihi
: 27.01.13
 
 

Hergün kitap okumaya çalışır, herhafta Beşiktaş'ın maçlarını takip ederim.. Antiemperyalist, Laik..