Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '10

 
Kategori
Spor
 

Çanakkale yüzme yarışı başvuru tarihi belli oldu.

Çanakkale yüzme yarışı başvuru tarihi belli oldu.
 

Çanakkale Yüzme Yarışı Organizatörü Rotary Kulübü


Çanakkale Rotary Kulübünün her yıl 30 Ağustos’ta gerçekleştirdiği ve geleneksel hale gelen ve bu yıl 24’üncüsü koşulacak olan “Çanakkale Boğazını Yüzerek Geçme Yarışması”’nın başvuru tarihleri belli oldu.

1 Ağustos 2010 tarihinde başlayacak olan yarışma başvuruları, Çanakkale Rotary Kulübü’nün resmi sitesinden gerçekleşecek. http://www.canakkalerotaryclub.org/YuzmeHakkinda.aspx

Yarışma, Avrupa yakasındaki Eceabat arabalı vapur iskelesinin birkaç yüz metre ilerisindeki kumsaldan başlayıp, Çanakkale arabalı vapur iskelesinin birkaç yüz metre ilerisindeki Çimenlik Kalesi’nde son bulmakta. Mesafe 3, 5 deniz mil’idir. Akıntının sizi sürükleme ihtimaline karşı hafif bir yay çizmeniz gerektiği için, yaklaşık 7 km’lik bir mesafeyi yüzmeniz gerekmektedir. Yarışma için öngörülen azami bitirme süresi 90 dakika olarak kabul edilmekte. Bu süre içinde yarışmayı tamamlayamayan sporcular, diskalifiye edilerek takip botlarına alınacak.

Geçtiğimiz yıllarda her yaş gurubundan yerli yabancı birçok yarışmacının katılmış olduğu bu güzel ve anlamlı yarışma, başta Çanakkale Rotary Kulübü ve sponsorlarının başarılı organizasyonları sayesinde sorunsuz ve şenlik havasında gerçekleşmiştir.

İlgilenenler, geçtiğimiz son iki yıldır katılmış olduğum bu müsabakaya dair izlenimlerimi daha önce yayınlamış olduğum blog yazımdan takip edebilirler. http://blog.milliyet.com.tr/30_Agustos_2009_23__Canakkale_Bogazi_Yuzme_Maratonu/Blog/?BlogNo=204636

Açık havada bol sporlu günler dilerim.
 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..