Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '06

 
Kategori
Mizah
 

Canımsın gel artık Papa

Canımsın gel artık Papa
 

Bizim basına hayran olmamak elde değil. "Papa geldi mi, gelecek mi?" diye diye adamı sonunda getiriyorlar. Hergün manşetten Papa’nın ne yapacağını öğreniyoruz. "Papa geliyor", "Papa gelmem dedi", "Papa Gerets’in yerine Galatasaray’a gelecek", "Papa: Ben Papa değilim dedi". Artık Papa da olayları manşetten takibe aldı sanırım çünkü o da ne yapacağını bilmiyor. Zaten Papa geleceğim dese de Erdoğan işi naza vuruyor. "Hadi ordan iskele Papası" gibi bir tutum içeriside bizim devlet büyükleri de. Sanki Papa’yla el ense göze parmak samimi bir durum var ortada.

Aslında basın da haklı çünkü memlekette haber yapılacak birşey yok. Dikkat ettiyseniz öyle bir duruma geldik ki gazeteyi açıyoruz yarısı cinayet, biraz kapkaç, biraz tecavüz, az birşey ekonomi, ucundan da zam haberleri. Bu kadar haberi okuduktan sonra normal bir insan olarak kalmak mucize gerçekten. Zaten bizim millet zam haberlerine karşı bağışıklık kazanmış durumda. Sağolsun hükümet de ihmal etmeyip bizi zamla besliyor artık. Benzin zam, elektrik zam, su zam, rakı zam, zam oğlu zam. Milletin de canına tak etmiş artık "al ananı git" bir durum var ortada.

Bu kadar karışıklığın ortasında Papa da tam gelecek zamanı buldu. Tam da bizi AB’ye alacaklardı! Ne güzel görüşmeler başlamıştı! Biz AB ile henüz görüşme aşamasına gelmeden gazeteler AB’ye giriş için tarih veriyor. Hükümet de ekonomiyi, vatandaşı bırakmış Papa ile buluşacak. Zaten refah seviyemiz ve milli gelir tavana vurduğu için her şey tamam bir Papa kaldı. Bence Papa’yı kandırıp AKP’den aday çıkartırlar, söylemedi demeyin. Daha dün Müslümanlık hakkında ileri geri konuşan Peder Papa bugün vites değiştirip Türkiye diye tutturdu. Adam öyle bir diretiyor ki "Türk’üm" dese inanacağız artık. Erdoğan biraz daha naza çekerse "bileğimi kesseniz kırmızı beyaz akar be" gibi bir tutum alacak Papa’nın Türkiye aşkı.

Bizim hükümet Papa’nın Türkiye gezi planlarını şimdiden hazırlamıştır bile. Erdoğan’la yemeğinden sonra büyük ihtimalle bir Kapalı Çarşı’ya götürülür oradan sonra da güzel bir Kumkapı, sazlı sözlü eğlence derken Papa zurna gibi döner İtalya’ya. Türkiye’yi ziyaret eden bütün turistler gibi o da büyük ihtimalle "şiş kebap güzel, raki güzel, İstanbul yeah" gibi açıklamalarda bulunacaktır. Artık televolede mi izleriz ana haber bülteninde mi orasını bilmem. İki gün sonra Papa yine aynı şarkıyı söylemeye başlar. E papaz hergün pilav yemez, Papa hiç yemez!

 
Toplam blog
: 128
: 1989
Kayıt tarihi
: 03.10.06
 
 

Gözlerini kapat ve düşün: bir cümle kaç kişide farklı etki yaratır? Birbirimizi anlamanın gittikçe z..