Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Çarpa çarpa kendisi öğrensin

Çarpa çarpa kendisi öğrensin
 

Tabiki de en güzel öğrenme metodudur, kimsenin kimseyi dinlemediği yerde bırak çarpa çarpa kendisi öğrensin derler, öyle ya başka nasıl olacak ki uçamak istiyorsan kanatlarını açacaksın ve ilk denemende çarpacaksın. Sonra kalkacak ve tekarar deneyeceksin, başarmak için tekrar tekrar çarpacaksın, her düşüşünde yeni bir şeyler keşfedecek ve nihayetinde öğreneceksin.Bunu hayatının sonuna kadar unutmayacak ve doğal olarak kendi öğrendiklerini yapacaksın.

Yaşayarak öğrenmek, en etkili öğrenim şeklidir, yıllardır bu böyle oldu ve her zamanda böyle olacak. Sen her düştüğünde, canın her yandığında bir kez daha öğreniyorsun.Nerde durman gerektiğini, nasıl hissedersen hisset mutlaka canın acısını nasıl tedavi etmen gerektiğini.

Geride durmak, dışardan hayatın akışını seyretmek bunları ve daha bir çok şeyi öğreniyorsun. Yaşlandığın için değil bunları zamanla öğrendiğin için temkinlisin. İnsanlara tecrübelerini zaman öğretir ve bunun içinde onlardan bir bedel alır oda tabiki yaşlarıdır.Hiç 20 yaşındaki halinizden şikayet ettiğimiz olmadı mı? işte bu da şimdiki hayatımızın o zamana neden benzemediğinin ve yine neden şimdi öğle düşünemediğimizin bir göstergesi olmalı.

Pek azımız hayatta istediklerinin çoğuna kavuşmuştur, kime göre para kimine göre sağlık ve kimine göre de aşk. Mutlaka mutlu olduğumuz zamanlar olmuştur, ya hiç mutlu olamadım diyenler, sizler cevabınız için acele etmeyiniz, bunu ancak ömrünüzün son dakikalarında bulabilirsiniz ancak.

Bir şeyler anlatmaya çalışıyor insanlar, belkide hata yaptığınızı söylüyorlar peki ne kadar dinliyorsunuz? hep bir amalarınız var dimi.Evet burda devreye giren kendi kendinize öğrenme isteği, ileride karşınıza çıkan insanlara sizde aynısını söyleyecek ve kendinizi örnek vereceksiniz. Tabiki de onlarda sizin şimdi yaptığınız gibi "ama" diyecekler.

Neden peki bunca çabalama acaba, duramıyoruz işte düşünüyoruz çektiğimiz acıları kıyamıyoruz ve bir şeyler yapmak istiyoruz, bu karşımızdaki insana değer verdiğimiz için.Aman sendecilik yapamadığımız için, onun üzülmesinden korktuğumuz için oysa biz mi yok sa o mu kim boşa çabalıyor?

 
Toplam blog
: 87
: 1722
Kayıt tarihi
: 21.11.08
 
 

İzmirliyim, 37 yaşındayım. Hayatıma İstanbul' da devam ediyorum. İşletme fakültesinden sonra meslek ..