Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '14

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

CE işareti nedir ve nasıl olmalıdır ?

CE işareti nedir ve nasıl olmalıdır ?
 

HAYATTA KALMAK İSTİYORSAN SAĞLIK VE GÜVENLİĞİ HER ZAMAN ÖN PLANDA TUT. HER ZAMAN ÖNCE GÜVENLİK !!!!!!


CE işareti bir güvenlik işareti olup, insanları her türlü risklerden korumaya yarayan önemli bir kişisel koruyucu işaretidir. İmalat Sanayii'nin Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliğinden kaynaklanan bütün sorumluluklarını yerine getirip getirmediği ile bir kişisel koruyucu donanımı'nın ilgili tüm uygunluk işlemlerine tabi olduğunu gösteren çok önemli ve bizlerin öğrenmesi gereken Güvenlik işaretidir.

Bu konuda özellikle imalatçılar yönetmelikte belirtilen kriterlere uygun şekilde kullanma kılavuzu hazırlayıp ürettiği ürünle birlikte piyasaya sunmalıdır. İmal ettiği ürünün güvenli mi veya riskli olup olmadığını muhakkak kontrolden geçirmelidir. Güvenli olabilmesi için; Garanti Şartları altında risk taşıyıp taşımadığı veya kabul edilebilir ölçülerde az riske sahip ve çok büyük ölçüde koruma sağlaması gereklidir. Burada riski taşıyan ürün ise; temel Sağlık ve Güvenlik şartlarını taşımayandır.

Peki Güvensiz ürün nasıl olur sorusuna ise verilebilecek cevap ise; şu şekilde olabilir. Bu konuda özellikle CE işareti kişisel Koruyucu Donanım yönetmeliğine uygun olarak ürüne yerleştirilip yerleştirilmediğine bakılır. Eğer ürün standartlara uygunsa üzerinde TS EN veya EN yazısı olur. Özellikle ürünün kullanımına ilişkin bir açıklama olup olmadığı da oldukça önemlidir.

Sonuç olarak nerede ve ne şekilde olursa olsun her zaman kullandığımız ürünün CE işaretine dikkat etmeli, yani güvenilir olup olmadığı kesinlikle ama kesinlikle kontrol edilmelidir. Her durum veya yaşantımız boyunca güvenilir ürün kullanmaya ve kullandırtmaya özellikle özen ve dikkat göstermelidir.


Her zaman sağlıklı ve güvenli yaşamayı kendimize şiar edinmek dileğiyle.........    

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..