Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Çedeneli gökkuşağı keki

Çedeneli gökkuşağı keki
 

Çedeneli Gökkuşağı Keki


Çedene oldukça faydalı bir tohumdur. Birçok yerde farklı bitkilerin tohumlarına da çedene denmekle beraber çedene asıl olarak kenevir tohumudur. Kenevir demek sizi ürkütmesin hemen. Bir çok aktarda veya kuru bakliyat satan yerlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Umarım tarifimizi beğenirsiniz.

Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
3 su bardağı un
ceviz
pasta dekor şekeri (etipuf şekeri)
kavrulmamış çedene
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik fındık yağı
Yapılışı:

Yumurta, şeker ve yağ mikserle iyice çırpılır.
Üzerine 1 bardak un dökülür ve çırpmaya devam edilir.
Süt ve vanilya ilave edilip yine çırpılır.
İkinci bardak un, kabartma tozu ve sonra da son bardak un konur. Ondan sonra mikserle iyice çırpılır. (Kekin kabarması için kabartma tozunun iki bardak unun ortasında kalması gerekiyor.)
Biraz irice olan cevizler içine atılır ve bir kaşık yardımıyla iyice karıştırılır.
Çedeneler de eklendikten sonra, son kez iyice karıştırılır.
Kek kalıbınızın her tarafını katı yağla (katı margarin ile) yağlayın ve yağı elinizle kalıba iyice yedirin.
Daha sonra 1 yemek kaşığı unu kalıbın içine dökün ve kalıbı sarsarak unun her tarafa dağılmasını sağlayın (bu yöntem kekinizin kalıba hiç yapışmadan çıkmasını sağlayacak)
Önce kekimizin yarısını kalıba döküyoruz.
Kalıptaki kek harcının içine dekor şekerlerimizden dağıtarak bolca döküyoruz.
Daha sonra diğer yarım kalan harcı da kek kalıbımıza döktükten sonra kekimizi fırına sürüyoruz.

NOT: Fırını önceden ısıtılmasına gerek yoktur. 15-20 dakika sonra kekiniz hazır olacaktır. Soğuduktan sonra kek kalıbından çıkartabilirsiniz.

Kaynak: http://kektariflerim.net/ 

 
Toplam blog
: 25
: 1026
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Doğadan aldığım her şeyi doğaya geri verme çabası içinde olan ve bu nedenle, büyük bir kentin küç..