Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '08

 
Kategori
İnançlar
 

Cehalet ve türban meselesi

Arkadaşlar, işte karşınızda yobaz tarifi neyse ona tıpatıp uyan bir adam. Aslında din de bu değil, dindarlıkta, imamlıkta... Biz % 90 küsür Müslümanız diyoruz. Aslında Koskoca bir yalan bu!

Hepimiz "ananevi Müslümanız" yani ana-babamız Müslüman diye "kafakağıdı müslümanıyız."

Din adına uydurmuşlar birileri bir şeyler. Oluşmuş gelenekler. O gelenekler hayat tarzına dönüşmüş. Keyfimize göre kurallar koymuşuz erkek egemen toplumumuzda. Demişiz ki DİN bunu emrediyor.

Allah için kaç kişi bugün "şükür ki Mealleri vardır" KURAN_ı KERİM'i baştan sona okudu. Kaç kişi kulaktan dolma değil! Anlayarak, idrak ederek KURAN okudu? Yok toplasan orta boy bir İl nüfusu kadar çıkmaz bu sayı. Okuyan da Arapçasını EZBERLEMEKTEN başka bir şey yapmıyor! Hala 7-8. Yüzyılda YApılan DİN YORUMLARININ etkisindeyiz. "KURAN" Baş köşede duruyor biz 7.-8. Yüzyılda yazılmış Yorumları DİN REFERANSI olarak alıp kullanıyoruz.

Keyfimize göre Reşit olmamış kızlarımızı "başlık parası" karşılığı ve "ONLARIN RIZASI OLMADAN" SATIYORUZ. Diyoruz ki Nikah yapıldı. Oysa dinen bu geçerli bir nikah değildir olamaz da. Rıza ile olmayan hiç bir Nikah geçerli değildir. Ama gelenekler Erkeklere bu hakkı(!)veriyor. BERDEL yapıyorlar ki bu gerçek DİNİN Neresinde VAR. Şimdi 7.-8.YY da YAŞAMIŞ kişi Çağının Ulema'sı Alimi olabilir. Oysa birde bugüne gelelim. KURAN ve İSLAM tüm çağlara ŞUMUL değil mi? O halde BUGÜNÜ de anlatır, 5 yüzyıl sonrasını da 5 bin yıl sonrasını da! BAkın HZ İBRAHim Ateşe atılıyor. Ateş SUya dönüşüyor -KUTSAL METİNLERDE YAzar- bAKIN atomlarına 2 hİDROJEN atomu 1 OKSİJENLE BİRLEŞİYOR VE SU (H2O) OLUYOR.

BU mETİNLER/Mucizeler bize "ateşin yakamadığı" maddeler olacağını "yanmayan elbise" gösteriyor. "MİRAÇ" UZAYA gidilebileceğini anlatıyor.

HZ.İSA' nın(Allahın İzni ile)ölüyü diriltmesi bilimin ulaşabileceği mertebeyi anlatıyor bizlere. YA da HZ MERYEM'in BAbasız Çocuk (Hz İSA)Doğurması "apacık bunun ilmen olabileceğinin İSPATI" (İlim buraya geldi) Rabbimin verdiği her mucize ilmi bir hakikattir. BAkın 7 Uyurlara. Bu mucize de bize "uyutularak bir şekilde gelecek zamanlara kalınabileceğinin delilidir." İş bu ilmi yakalayabilmek.

Oysa biz yemekten çıksa midemizi bulandıracak SAÇ ile, Kılla, Tüyle uğraşıyoruz. Oysa Dileyen AÇar, Dileyen Örter. Bundan daha doğal ne olabilir. O halde Eski kara önlükler geri gelsin. Devlet dairelerinde Üniforma giyilsin! Üniversitelerde tek renk tek tip formalar giyilsin. Her şey yasaklansın.

 
Toplam blog
: 2
: 511
Kayıt tarihi
: 11.01.08
 
 

1966 Ankara doğumluyum. İlkokulu, Yavuz Selim İlkokulunda, Orta okulu Yükselişte, Liseyi F. S. Mehme..