Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Çekirge Bu Kez Sıçrayamadı

 

Galatasaray- Gençlerbirliği arasında kelimelerle anlatması oldukça zor bir karşılaşma oynandı. Maçı farklı kazanabilecek olan Galatasaray mücadeleden 1-0 mağlup ayrıldı.

Fatih Terim Schalke maçını düşünerek sahaya rotasyonla çıktı. Sarı- kırmızılılar maça da çok hızlı başladılar. Özellikle ilk 25 dakika çok hızlı oynadılar. Nitekim Galatasaray ilk yarıda bol gol pozisyonuna girdi. Akıl almaz goller kaçtı. Hamit yine direkte patladı. Burak Yılmaz ilk yarının sonlarında kalenin bir metre önünde topu bacaklarının arasında kaybetti ve boş kaleye gönderemedi. Eboue sağ kanattan sürekli ileri çıktı. Kendisi de kaleyi yokladı.

Gençlerbirliği ise çok etkisizdi. Sahada hiçbir varlık gösteremediler.

İkinci yarı çok farklı bir görünüme sahip oldu. Galatasaray ikinci yarıya gözle görülür bir panikle başladı. Gençlerbirliği ise ilk yarının tersine yere sağlam basan bir yapıda sahadaydı. Galatasaray bu yarıda da gol pozisyonları buldu. Ama oyun olarak gerileme kendisini gösteriyordu.

Galatasaray kenar yönetimi 57.dakikada Sneijder ile Emre Çolak’ı çıkartarak Amrabat ile Umut Bulut’u oyuna aldı. Böylece maça 4-2-3-1 ( oyun içinde farklılıklar gösterdi )dizilişinde başlayan sarı- kırmızılılar 4-4-2 dizilişine döndü. Fakat kısa bir süre sonra Gençlerbirliği’nin golü geldi. Bu golde Eboue’ye faul var mıydı? Bu elbette tartışılacaktır. Fakat Eboue gibi bir futbolcunun böyle hafif bir müdahalede yaprak gibi düşmesi nasıl açıklanabilir? İşte bu nedenle ben bu gol pozisyonunda Eboue’yi suçluyorum.

Golden sonra sarı- kırmızılı teknik heyet Hamit’i çıkartıp Drogba’yı oyuna aldı. Böylece sistem bir kez daha değişti. Fakat Galatasaray oyunda gittikçe dağılmaya başladı.

85.dakikada hakem Özgür Yankaya’nın yoktan var ettiği penaltının Drogba tarafından kaçırılmasıyla Galatasaraylı futbolcular maçı bıraktılar.

Tartışılacak çok şey var. Schalke maçı elbette önemli. Ama kadroda revizyon bu kadar fazla kişiyi mi kapsamalıydı? Orduspor ve Eskişehirspor maçlarında takımın durumu net olarak ortaya çıkmışken yeni bir macerayı Galatasaray teknik yönetiminin nasıl göze aldığını anlamak mümkün değil.

Diğer yandan maç 0-0 giderken Sneijder’in çıkartılması ne kadar doğrudur? Sneijder gibi yıldız bir futbolcu maçın kaderini her an değiştirebilir. Orduspor maçında bunu gördük. O nedenle ben Sneijder’in çıkartılmasını da doğru bulmadım.

Hamit’in iki topu direkten döndü. Bununla birlikte Hamit maalesef yine iyi oynamadı. Bence kendisine 66 dakika fazla tahammül edildi.

Daha konuşulacak çok şey var. Sürekli oyuncular ve yerleri değişiyor. Ama performans artmıyor.

Öte yandan zemin rezaleti devam ediyor. Arena’nın zemini bu sezon üç kez değişti. Ama rezalet devam ediyor. Galatasaray rakiplerinin yanında bir de zeminle mücadele ediyor. Drogba penaltıyı kötü kullandı ama bunda zeminin de payı vardı.

Galatasaray’ın planlarını Schalke maçına göre yapması kendisine pahalıya patladı. Şimdi mağlubiyetin verdiği moral bozukluğuyla Schalke karşısına çıkılacak. Türkiye Ligi de alınan bu sonuçlarla zora girebilir. Eğer lig şampiyonluğu kaçarsa Eskişehirspor ve Gençlerbirliği maçları bunun baş nedeni olacaklar. Galatasaray teknik yönetimi şampiyonluğun kaçması durumunda hiçbir şekilde bunu izah edemez.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..