Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '15

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Çekmeköy Belediyesi, Alemdağ Stadı'na onlarca çınar fidanı dikti.

Çekmeköy Belediyesi, Alemdağ Stadı'na onlarca çınar fidanı dikti.
 

Çınar ağacı fidanları Alemdağ Stadı kompleksine dikiliyor.


Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'de, tıpkı babası Ertuğrul Gazi gibi, sık sık Edebali Hazretleri'nin zaviyesine giderek kendisini ziyaret eder, O'nun dini sohbetlerine katılıp, siyasi konularda da istişare ederek, bilgi ve deneyimlerinden faydalanmaya çalışırdı.  
 
Edebali, Osman Gazi'nin bir bakıma da manevi rehberi gibiydi. Bu yüzden de, özellikle mübarek gün ve gecelerde mutlaka Edebali Hazretleri'nin yanında olur ve kendisiyle birlikte ibadette bulunurdu. 
 
Osman Gazi, yine bir gün Edebali'nin zaviyesine gidip, orada bir müddet ibadet ettikten sonra, kendisine dinlenmesi için gösterilen odada uykuya dalar. Rüyasında: “Edebali Hazretleri'nin göğsünden bir hilalin doğduğunu ve bir miktar yükseldikten sonra dolunay haline gelince de kendi göğsüne girdiğini, o anda da karnından bir çınar ağacının çıkarak büyüdüğünü ve dal budak saldığını, bir süre sonra da bu ağacın gölgesinin dünyayı kapladığını, gölgesinin altında dağların olduğunu ve her dağın altından da suların çıktığını, o sulardan da insanların kah içerek, kah da bahçelerini sulayarak faydalandıklarını görür.
 
Ertesi gün bu rüyayı Edebali Hazretleri'ne anlatır. 
 
Edebali Hazretleri de : “Ey Osman Gazi, müjdeler olsun ki, Hak Teala sana ve nesline padişahlık verdi. Mübarek olsun. Benim kızım Malhun Hatun da artık bundan böyle senin helalindir” diyerek rüyayı tabir eder. 
 
Bu rüya, Osmanlı Devleti'nin temeline kudsî bir zemin hazırlar ve Şeyh Edebali'yi de Osmanlı Devleti'nin manevi kurucusu haline getirir. 
 
 *****
 
 
Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Eyüp Yıldırım
 
Alemdağ Stadı; T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çekmeköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'ne bağlı olarak halka hizmet veren ve İstanbul'un incisi Çekmeköy'ün de en güzel sosyal tesislerinden bir tanesidir. 
 
Ne var ki sadece böylesine büyük ve güzel tesisler yapmak yeterli olmuyor. Bu sosyal tesislerde halka verilen hizmetlerde aksama olmaması için, düzenli olarak bakım-onarım ve yenileme çalışmalarının yapılması da, en az tesislerin inşası kadar önemli. 
 
Yukarıda açıklamaya çalıştığımız durumlara bir örnek vermek gerekirse; Alemdağ Stadı kompleksi içinde bulunan ağaçların kimileri, artık bir süredir ömürlerini tamamlayarak kuruduklarından,  bunların kesilerek yerlerine yeni fidanların dikilmesi gerekliliği doğmuştu.
 
Bu konunun Çekmeköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Eyüp Yıldırım'a iletilmesinin hemen ardından ise, müjdeli haber kısa sürede stat yetkililerine ulaşıyordu. 
 
Sayın Başkan, konunun çevre açısından önemini gördüğü için derhal onlarca çınar ağacı fidanının, Çekmeköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından, Alemdağ Stadı'nda uygun bulunan yerlere dikilmesi talimatını vermişti.
 
                                                                               *****
 
Ben, Osmanlı'nın kuruluşunu müjdeleyen, Osman Gazi'nin gördüğü ve az evvel anlatmaya çalıştığım rüyayı ne zaman hatırlasam, aklıma hep Alemdağ, çınar ağaçları ve Taşdelen suları gelir.
 
Biz Alemdağsporlular da bir süredir 'ortak bir rüya' görüp, bunu dostlarımızla paylaşırken de, büyüklerimizden de desteklerini esirgememelerini ve gölgelerinin üstümüzden eksik olmamasını diliyoruz.
 
Güneş doğuyor, batıyor, günler geçiyor, ay hilalden dolunaya dönüyor. Bizler, Alemdağlılar, Alemdağsporlular sezon başından bugüne, Çekmeköy Belediyesi'ni İstanbul Süper Amatör Lig'inde başarı ile temsil etmenin gayreti içinde ter akıtıyoruz.
 
Son iki haftasına girilen ligde, grubumuzu birinci sırada tamamlayarak klasman maçlarını oynamanın eşiğindeyiz. Bir süre sonra İstanbul'un diğer ilçelerinin güçlü takımları ile oynayacağımız maçların ardından yükselmeyi hedeflediğimiz Bölgesel Amatör Lig'de de ilçemiz Çekmeköy'ü en güzel şekilde temsil edebilmenin daha şimdiden planlarını yapıyoruz. 
 
Ne var ki bu mücadele, tek başına ne Alemdağ'ın ne de Alemdağspor'un altından kalkamayacağı kadar zorlu bir süreci barındırıyor. 
 
Hep beraber, koyduğumuz hedeflere beraberce yürümeyi başarabilirsek eğer, güzel ilçemizin tanıtımına bir spor kulübü olarak katkı sağlamanın haklı gururunu da  birlikte paylaşacağız.
 
Çekmeköy Belediyesi tarafından Alemdağ Stadı'ne dikilen bu çınar ağaçları da tıpkı tarihimizdeki gibi, Çekmeköy ve Alemdağspor sevgisinin dallanıp budaklanmasına, tüm İstanbul'a bu sevginin yayılmasına vesile olur umuduyla,
 
Bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Çekmeköy Belediyesi'nin,
 
Değerli Başkanı Sayın Ahmet Poyraz'a
Değerli Başkan Yardımcımız Sayın Eyüp Yıldırım'a
 
Çekmeköy Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Muhammet Kılıç'a
 
Çekmeköylüler ve Alemdağlılar olarak teşekkürü bir borç biliriz.
 
 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..