Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '13

 
Kategori
Siyaset
 

Cemaat Başbakan Erdoğan'ın elini bırakırsa

Cemaat Başbakan Erdoğan'ın elini bırakırsa
 

Öyle bir mevzu dönüyor ki… Yatak içerikli gizli çekim videoların yer aldığı cd’ler ortaya çıkınca bunu dilinden düşürmeyen iktidar, Başbakan Erdoğan’ın kadın bakanla gayet dostane bir şekilde el ele tutuştuğu fotoğrafı manşetine taşıyan Cemaat’e yakın gazeteleri ahlaksızlıkla suçluyor.

Başbakan Erdoğan'ın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak tanıttığı Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile el ele görüntülerini Cemaate yakın Bugün Gazetesi'nin manşetten vermesi Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ı çileden çıkarttı. Ancak AKP'ye yakın Star Gazetesi de Erdoğan ile Fatma Şahin'in el ele tutunarak poz verdiği resmi manşetinden verdi.

Sonuçta Başbakan bir kadınla el ele diz dize görüntülenmiş oldu. Yani en azından Sayın Akdoğan böyle bir görüntüye tanıklık etse aklından neler geçeceğinin de ipucunu vermiş oluyor.

Akdoğan, Yeni Şafak'ta Yasin Doğan adıyla yazdığı köşesinde cemaat medyasına sert sözlerle yüklendi. Akdoğan Hürriyet, Aydınlık ve Sözcü gazetelerini eleştirdiği yazısında esas olarak cemaat medyasını özellikle Taraf ve Bugün gazetelerini topa tuttu. Bugün'ün Fatma Şahin ile Erdoğan'ı el ele gösteren fotoğrafı art niyetli bir tercih olarak ilk sayfada kullandığını ve “bel altı” vurduğunu yazan Başdanışman “Bunun adı açıkça belden aşağıya vurmaktır, seviyesizliktir, tefessüh etmektir. Hiçbir çekişme böyle bir saygısızlığa cevaz veremez.” dedi.

Şimdi bir kadınla gayet dostane ve profesyonel iş ilişkisi gereği ve bir takdim icabı el ele tutuşmayı, gayri ahlaki mi buluyor yoksa Sayın Akdoğan? Bu bir tür “dervişin fikri ve zikri arasındaki ilişki” olayıdır aslında.

Öte yandan cemaatin de bu görüntüleri kasıtlı olarak seçmiş olması ihtimali de baki… Bu da bu iktidar savaşının her iki tarafının da aynı zihniyette olduğunun kanıtı… Özel hayata ilişkin düzenlenen çirkin bir videoya bıyık altından gülen ve bunu hiç de üzerine vazife olmadığı halde ayıplayan iktidarın karşısında, el ele tutuşma olayını bir cinsel münasebetmiş gibi göstermeyi hedefleyen Cemaat var. Bu savaşın kazanını kim olursa olsun, kadın-erkek arasındaki ilişkilere bakış asla değişmeyecek, ne yazık ki…

Birbirlerini iyi tanıdıkları sonucu da çıkıyor. Sonuçta Cemaat bir adım attığında AKP onun ne yapmak istediğini, AKP bir adım attığında Cemaat onun ne yapmak istediğini çok iyi biliyor. Dershanelerin kapatılması sürecini o yüzden Cemaat kendine yönelik bir operasyon olarak okudu. Bu en basit gazete haberi ve yayınlanan fotoğrafın kasıtlı bir seçim olduğunu düşünen AKP de aslında doğru söylüyor. Sonuçta birbirlerini biliyorlar. Zamanında iktidarın işine gelen bu gibi maksatlı haberler artık kendi çıkarlarına hizmet etmeyecek. İşte bu yüzden de panikliyorlar.

Hemen hemen her AKP’li şu aralar partilerinin oy oranını açıklama derdinde… Kimisi de Cemaat AKP’den desteğini çekecekse CHP’yi değil BBP’yi desteklemeye karar verir, gibi stratejiden uzak bir görüş ortaya atıyor.

AKP’nin bu paniklemeleri ve Cemaat’le girişilmiş bu savaş daha çok devam edeceğe benzer. Ancak söyleyeyim. Kim kazanırsa kazansın, bizim için çok bir önemi yok. Ve siyasi sonuçları Cemaat’in yönlendirmesine göre belirlenecekse demokrasi adına kötü bir durumla ağır bir şekilde bir kez daha yüzleşmiş olacağız.

Burada asıl konu da Başbakan’ın Fatma Şahin’in elini tutması değil. Asıl konu Cemaatin Başbakan’ın elini artık tutmuyor olması…

http://www.twitter.com/dgnozcn

doganozcanbando@gmail.com

 
Toplam blog
: 87
: 1141
Kayıt tarihi
: 28.11.12
 
 

Uludağ Üniversitesi İktisat bölümü mezunuyum. Ancak dört yıldır müzikle uğraşmaktayım. Trompet ça..