Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

CEMAAT FENERBAHÇE'Yİ ELE GEÇİRMEKMİ İSTİYOR..?

CEMAAT FENERBAHÇE'Yİ ELE GEÇİRMEKMİ İSTİYOR..?
 

Yazıya neresinden başlayacağımı kestiremiyorum. Sabaha kadar yazsam bitiremeyeceğim kadar komikliler var ve bunlar bir komedi filminden cımbızla alınmış repliklere benziyor. Bunu siyasetende ele alıp değerlendrmek ve değerlendiriken de eğelenip gülmek mümkün. Ancak ben daha çok şike üzerinden, bu tarji komik replikleri ele alacağım.

Malümünüz üzere Fenerbahçe külüp Başkanı Aziz Yıldırım savunmasına başladı. O savunmada öne çıkan başlıkalrdan bazıları şöyle:
 
-TÜRKİYE ELDEN GİDİYOR, SİZ ŞİKEYLE UĞRAŞIYORSUNUZ ŞİKE MİKE YOK.
 
-BİRİLERİ FENERBAHÇEYİ ELE GEÇİRMEK İSTİYOR
 
-ŞİKEYİ MERAK EDİYORSUNUZ GALATASARAY STRUM GRAZ MAÇINA BAKIN
 
Repliklere devam ediyoruz:
 
-Aleyhimizde yapılan propaganda kulübümüzün kuruluş gayesini baltalamak, bu temiz vatansever Atatürkçü yoldan çevirmek içindir.
 
-Türk sporunu ele geçirmeye çalışan bir var.
 
Aziz Yıldırım Türk Milletinin kutsal saydığı bazı değerlere vurgu yaparak olayı bambaşka bir noktaya çekmekle kalmıyor, açıkça cemaat vurgusu yapıyor. Ve ekliyor; eğer 20 milyon taraftara mesaj vermiyorsak bu vatanımızı sevdiğimiz içindir.
 
Şimdi bunları sırasıyla değerlendirelim :
 
-Ne demektir Türkiye elden gidiyor? Bu şu anlama gelmiyor mu? Türkiyeyi idare eden siyasi irade ihanet içindedir, gaflet içindedir. Peki aynı Aziz Yıldırım hiç kimse Başbakanla arama giremez o hem Türk sporu için, hem Türk siyaseti için bir şanstır dememiş miydi? Bu iki çıkışı nasıl okuyacağız biz? Biraz komik durmuyor mu?
 
-Birileri Fenerbahçeyi ele geçirmek istiyor ve birileri Türk Sporunu ele geçirmek istiyor:

Kim bu birileri?

Cemaat mi yani?

Yahu bu Fettullah Gülen'in eli ne kadar uzun, herşeyi yapmak istiyor. Orduyu ele geçirmek isityor. Polis teşkilatına sızmak istiyor, hükümete sızmak istiyor, Hasip Kaplan'ın bir açıklamsı vardı ve şöyleydi:
 
'Doğuda yapılan katliamların emrini Fettullah Gülen veriyor.'

Talihsiz bir kaza ya da ihmal sonucunda  öldürülen o 35 köylünün emrinide Fetttullah Gülen vermiş oluyor bu açıklamaya göre.

Bir şeklide her hangi bir suçtan hüküm giymiş, ya da herhangi bir suçla isnat edilip tutukluluk hali bulunan herkes okyanus ötesi vurgusu  yapıyor, ya da ısrarla Atatürkçülüğünü ön plana çıkarıyor ve bizde seyrediyoruz bu komediyi.
 
Şikeyi merak ediyorsanız Strum Graz Galatasaray maçına bakın:

Böyle diyor ve bu maçın son 4 dakikasını mahkeme başkanına seyrettiriyor. Mahkeme başkanının bu talebi kabül etmesi ayrı bir komedi, zira sanık kendini savunmak durumunda, bir başkasına çamur atmak değil.

Neyse biz o maçın son 4 dakikasını bir kaç cümleyle değerlendirelim:

Galatasaray Külübü bir önceki sene UEFA kupasını almış, o senede şampiyonlar liginde oynuyor ve son maçta Galatasaraya mutlak galibiyet lazım diğer maçın sonucuna göre.

Galatasaray Strum Grazla oynuyor, Monaco da Glasgow Rangers la. Galatasaray kötü oynuyor Strum Graz iki kez öne geçiyor ama Galatasaray beraberliği yakalıyor.
Lakin Galatasaray çok kötü bir futbol sergiliyor ve her an bir gol yeme durumuyla karşı karşıya kalabilir.O an bir haber  geliyor, ve tirübünler sevnçten yıkılıyor. Diğer maç; Galatasarayın maçı berabere bitrmesi halinde gurup ikincisi olarak cıkacak şekilde sona eriyor.

Gurup birinciliğini garantilemiş Strum Graz bir kaza golu yemek istemiyor.

Rakibinin üstüne gidip bir kaza golu de Glatasaray yemek istemiyor.

Böylece futbol seyri adına, ya da etiklik adına hoş olmayan son üç dakika ne şiş yansın ne kebap türünden iki takım futbolcularınca tüketiliyor.

Buna şike demekte oldukça komik görünüyor.

Ve biraz haset,biraz su izan birazda düşmanlık kokuyor.
 
20 milyon tarafatr meselesi:

Burda yapılan tehdit şöyle dursun insanların aklıyla nasıl böyle alay ediyor şaşkınlıkla, bir o kadarda gülücüklerle takip ediyorum.

Türkiyenin nüfüsü 75 milyon, bunun yarısından fazlası Kadın, ve kadınalrın sadece yüzde beşi futbolla ilgileniyor ve belki en afzla yüzde 10 u,15 i bir takım tutuğunu beyan ediyor. (Tutuyor demiyorum beyan ediyor) bu rakamı 75 lerden çıkardığınızda elinizde kalacak nüfüs 35 milyon civarında olacak.

Türküyede en az bir 7 ila 8 milyon henüz bir tarftar olmayacak kadar küçük çocuklarımız olduğunu düşünürsek. 0 ila 8 yaş aralığı yani kalacak elimizde 28 milyon.

Şimdi soralım bu 28 milyonun kaçı sporla bir şeklde ilgili..?

Kaçı futbol, kaçı basketbol, kaçı valeybol, kaçı boks, kaçı tenis. Ve kalan kaçı büyük takımlardan başlıyorask Anadolu takımalrına dağılıyor.

Bunu iyice irdelediğinizde Aziz Başkanın ortaya attığı rakam çok çok abartı vede çok komik duruyor...
 
Yazıyı şöyle bitirelim: suçlular, ya da bir suçla isnat edilenler; suçu bir şekilde cematin üzerine atıyor ve hemen bütün suçlular, ya da bir suçla isnat edilenler Atatürkçülük kalkanına sığınıyor, bunu istismar ediyor, kullanıyor.

HANIMLAR, BEYLER: BEN CEMAATİN AVUKATI DEĞİLİM. CEMAATE NE YAPARSANIZ YAPINDA, ŞU ATATÜRKÇÜLÜĞÜ KULLANMAYIN  BUNU KULLANA KULLANA LAÇKA ETTİNİZ .YAZIKTIR, GÜNAHTIR, AYIPTIR,...
 
Toplam blog
: 16
: 588
Kayıt tarihi
: 21.01.12
 
 

1972 Yılında Rize'nin şirin İlçesi İkizdere'nin Bayırköy'ünde yağmurlu bir Cumartesi öğleninde gö..