Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Çene kısaltma Operasyonları & Dr Ali Mezdeği

Çene kısaltma Operasyonları & Dr Ali Mezdeği
 

Güzel konuşmak ve iletişim günlük hayattan iş hayatına kadar hayatın her türlü safhasında olmazsa olmaz bir konumdadır. Bir konuşma her şeyi başlatabileceği gibi her şeyi bitiredebilir. Her şeyi düzeltebileceği gibi her şeyi mahvededebilir. Güzel ve etkili konuşmak bu açıdan her yerde, her toplumda, her mekânda çok önemlidir. Düşünün ki bir doktor, tıbbi açısından oldukça donanımlı, her şeyi biliyor ama hastalığınızı size doğru aktaramadığı yani doğru konuşamadığı sürece o doktor sizin için hiçbir zaman işinin ehli bir doktor olamaz. Yahut bir avukat istediği kadar yasa bilirse bilsin bunu aktaramadığı zaman asla güzel bir avukat olamaz. Ya da bir esnaf, istediği kadar işini güzel yapsın, sohbeti hoş değilse, toplumda herhangi bir yere sahip olamaz. Bu örneklerden de anlayabileceğiniz üzere güzel ve doğru konuşmak hayatın her anında ve her safhasında yer kaplayan çok önemli bir etkendir.

Bu sebepten dolayı konuşma bozuklukları her koşulda kendi ister istemez belli eder. Peki, nedir bu konuşma bozukluğunun sebepleri ve nasıl giderilebilir?

Elbette ki birçok nedeni var konuşma bozukluğunun ve nedenler dâhilinde birçok çözümü. Konuşma bozukluğu nedenlerinden bir tanesini inceleyecek olursak fiziksel kategori içerisinde bulunan çene uzunluğu sebebiyle oluşan konuşma bozukluğuna değinebiliriz. Mütemadiyen çevrenizde çenesi surat yapısına nazaran daha büyük ve daha önce olan kimseler görmüşsünüzdür.

Çenesi bu şekilde önde olan kimseler harfleri tam doğru çıkaramadığından ve ağızlarını tam anlamıyla açıp kapayamadıklarından, doğru oranı yakalayamadıklarından bozuk bir konuşmaya sahip olurlar. Onların seslerini tam alamadığımız ne demek istediklerini anlayamadığımız durumlar dahi olabilir. İşte bu sıkıntıya sahip kişilerin yapması gereken şey oldukça basittir: “Estetik !” Artık onlar için estetik bir operasyonla çene kısaltma yöntemine başvurmaktan başka çare kalmamıştır. Dâhil olacakları çene kısaltma estetik operasyonundan sonra çenelerinin doğru görüntüsüne kavuşacakları gibi harflerin ve seslerin ağızlarından rahatça çıkması için önlerindeki engeli kaldırmış, doğru ve güzel konuşmaya doğru da büyük bir adım atmış olacaklardır. Bunun haricinde, diksiyon eğitimi veren birçok kurum da estetik operasyonundan sonra gerekli yardımı vermektedir. 

Saygılarımla 

Op Dr Ali Mezdeği

http://distelitedavi.com/

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..