Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Cep telefonu, bilgisayar ve televizyon kullananlar, günde bir ayran için!

Cep telefonu, bilgisayar ve televizyon kullananlar, günde bir ayran için!
 

Mersin Gıda Fuarında konuya dikkat çekmek için hazırlanan afişler. Konu röportajlarla desteklendi.


Yörük Süt firması, H. Ertuğrul Şahin ve Ahmet Akkurt danışmanlığında önemli bir konuyu gündeme taşıyor, slogan ise oldukça ilginç: Cep telefonu, bilgisayar ve televizyon kullananlar, günde en az bir bardak ayran içmelisiniz!

Şahin ve Akkurt yaptıkları açıklamada şunları söyledi; yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda edinilen bilgilere göre, cep telefonu, bilgisayar, televizyon gibi cihazlardan yayılan elektromanyetik dalgalar, vücuttaki minerallerin yapısını bozmaktadır. Mineraller, vitaminlerin ihtiyaç duyulan bölgeye ulaşmalarını sağlarlar. Elektromanyetik alanlar tarafından yapısı bozulan mineraller görevlerini sağlıklı yerine getiremeyecekleri için hücre beslenmesi de sağlıklı olamaz.

Mineraller aynı zamanda kan basıncı, kalp ritmi, kas fonksiyonları, vücuttaki sıvı dengesinin muhafazası, üreme ve daha pek çok fonksiyonda önemli rol oynuyor. Elektromanyetik alanlar tarafından minerallerin yapısının bozulması durumunda, bu süreçlerde aksamalar oluşması ve çeşitli sorunlar çıkması muhtemeldir.

Şahin ve Akkurt, vücutta yapısı bozulan mineralleri yerine koymak için en uygun ürünlerden bir tanesinin ayran olması sebebi ile konuyu Yörük Süt ile görüştüklerini belirttiler. Genel Müdür Ramazan Öz, Fabrika Müdürü Cihan Uçar ve Pazarlama Müdürü Taner Er ile yapılan görüşmeler sonrası, bu konuda halkı bilinçlendirmek adına bir çalışma yapmaya karar verildiğini ifade ettiler.

1-4 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Gıda Fuarı’nın bu anlamda iyi bir fırsat yarattığını belirten Yörük Süt Genel Müdürü Ramazan Öz, yapılan uzun görüşmeler ve çalışmalardan sonra, konuyu gündeme getirmenin bir sosyal sorumluluk halini aldığını belirterek, bundan sonra Yörük Süt olarak imal ettikleri Yörük Ayran ürünlerinde bu konuya dikkat çekeceklerini ifade etti ve günde bir ayran içilmesini tavsiye edeceğiz dedi.

Cep telefonu, bilgisayar, televizyon gibi elektronik cihazlardan elektromanyetik dalgalar yayıldığını, bu anlamda cep telefonlarının kullanım sıklığı ve insanın üzerinde taşıması sebebiyle öne çıktığını belirten Şahin ve Akkurt, Yörük Süt’ün Yörük Ayran ürünlerinde bu konuyu işlemesinin toplumsal anlamda çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirttiler.

Yörük Süt’ün sosyal sorumluluk sahibi üretici kimliğinin bu çalışmada ön plana çıktığını ve halkın, vitamin ve minerallerce zengin ürünlerle ilgili bilgilendirilmesi görevinin yerine getirildiğini belirten Yörük Süt Genel Müdürü Ramazan Öz, bundan sonra da yeni ve önemli konular üzerinde Şahin ve Akkurt ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 
Toplam blog
: 73
: 614
Kayıt tarihi
: 07.02.07
 
 

Ertuğrul Şahin, 1968 Mersin doğumlu. Karadenizli. Çukurova Üniversitesi, İktisadi ve İdari Biliml..