Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '08

 
Kategori
Telekomünikasyon
 

Cep telefonu sayımız...

Cep telefonu sayımız...
 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir teknoloji çılgınlığı almış başını gidiyor.

Gerçi bu teknolojik gelişmeler insanlığın yararına olan buluşlar! Ama…

Örneğin Cep telefonları, insanoğlunun en vazgeçilmezlerinden!

Her zaman, her yerde kullanılabilen, hayat kurtaran, sevdiklerinin sesini duymaya, resmini alıp vermeye, bazı anları ölümsüzleştirmeye yarayan, her biri birer teknoloji harikası aletler…

Ancak, her iyinin birde kötü tarafı olduğu gibi, cep telefonlarının da kötü tarafı, kanserojen etkisinin olması ve insan sağlığını olumsuz etkilemesi!

İnsan sağlığını bu kadar olumsuz etkilemesine rağmen, tüm dünyaya paralel olarak bizde de cep telefonları bir çığ gibi çoğalıyor.

İşte bu cep telefonlarının sayısı ile ilgili veriler bu günlerde basına yansıdığı kadarıyla, ülkemizde de epey fazla kullanılmakta!

Bu konuda basına yansıyan bilgileri birlikte paylaşıp, üzerine de yorumlarımızı yapalım.

Türkiye'de garantili kapsamda satışı yapılan ve ''aktif'' konumda bulunan 65 milyon cep telefonunun yarısından fazlasının kamera, mp3 çalar ve radyo gibi özelliklere sahip bulunduğu, gençlerin daha çok yüksek teknolojili ürünleri tercih ettiği istatistiki olarak verilere yansımış..

Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) tarafından yapılan açıklamalarda; kullanımı giderek artan cep telefonlarının artık bir ihtiyaç olduğu, hayatın vazgeçilmezleri arasında yer aldığı özellikle vurgulanmış..

Bilindiği gibi halkımız yeniliklere açık, teknolojiyi kullanmayı seven, kullanamasa bile gösteriş amaçlı, teknolojik ünleri taşıyan bir toplum! Bu özelliği bile, toplumun teknolojiyi yakından takip etmesi için yeterli bir neden!

Teknoloji çılgını Türk toplumunun bu zamana kadar para vererek aldığı cep telefonu sayısının 90 milyona ulaştığı da istatistikî verilere yansımış ve bu telefonlardan yukarıda da değindiğimiz gibi 65 milyonu aktif olarak kullanılmaktaymış.

Bu verilere bakınca, ülke nüfusunun çor çocuk 72 milyon olduğunu düşünürsek, satın alınan cep telefonu sayısının 90 milyon olduğu da göz önüne alınırsa, aşağı yukarı adam başına bir buçuk cep telefonu düştüğü açık olarak görülmektedir.

Gelişen ve sürekli değişen dünyada cep telefonları artık insan yaşamıyla bütünleştiği bir gerçek!

Çoğu kişi, artık farklı mobil iletişim ağı tarafından sunulan hizmetlerden daha fazla yararlanmak ve biraz de gösteriş olsun diye büyük, büyük çantalar ile cep telefonlarını taşıyorlar

Bir de şu var. Yeni piyasaya çıkan teknoloji harikası her telefon modelinden alıp ta, kullanmadan ellerinde taşıyanlar var!

Sayı, yeni modeller, gelişen teknoloji ve cep telefonlarındaki cazip fiyatlarla her geçen gün artması da ülkemizdeki pazarlama defasının bir ürünüdür!

Ülkemizde son dönemlerde satılan cep telefon türlerinin, haberleşme amaçlı kullanımının yanında internet, oyun, müzik çalar, kamera gibi çok sayıda özelliği de bünyesinde barındırdı, bununda cep telefonu pazarını her geçen gün büyüttüğü bir gerçek!

Bakın, Türkiye'de satılan telefonların yüzde 50'den fazlası kamera, mp3 çalar ve radyo gibi özellikler taşıyormuş.

Ülkemizde bu yüksek teknolojili ürünleri genellikle gençlerin tercih ettiği, bu yöndeki taleplerin de mobil iletişim araçları üreticileri, hizmet sunucuları ve bu kapsamda aksesuar sağlayan firmalar tarafından en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıldığını hep birlikte görüp, ilgi ile izliyoruz.

Teknoloji her zaman insanoğlunu korkutmuştur. Ancak Türk toplumu, 7 den 70 ine her kesim tarafından, bu cep telefonu teknolojisine bayıldı. Bunu da istatistiki veriler gösteriyor!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..