Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '18

 
Kategori
Deneme
 

Cesaretin Var mı Sevmeye?

Cesaretin Var mı Sevmeye?
 

     Hayatta iyilikten, üretkenlikten yana cesaretiniz var mı? Birini karşılıksız sevebildiniz mi şu hayatta? Cesaretin dinamikliğinden alır kudretini metanet. Yumruk sıktığınız, kendinizi zor tuttuğunuz envai çeşit durumda bile hayat size çok şey öğretir. Sanki üniversiteden yeni mezun olmuş bir fakülte öğrencisinin meslekî iş başvurularında kendisine iş deneyimi olup olmadığı sorulduğu gibi hayat da denemekten yanadır. Cesaretten doğar öğrenme aşkı, ilme bulanır düşler. Kurabiye kırıntısı gibi ballanır umutlarınız. Hazreti Muhammed’in “el-emin” sıfatındaki güvenilir insanın ruh hâli cesaretin kardeşi olur. Cesurluk ve cesaret ile işbölümüne geçer tüm faaliyetler.

     Ümidin mırıltısında kıvranışa geçer cesaret. Cesaretiniz var mı sevmeye? Sevmek güzelse sevilmek daha da güzeldir elbet. Fark etmeden bir duanın içinde yer almak, bir insanın kalbine yerleşip taht kurmak müthiş huzur verir insana. Sizin iyiliğinizi düşünenler, siz ağlayınca aynı hüznü hissedenler ile çoğalır sevgi. Bir mum diğer mumu tutuşturunca nasıl ki ışığı halen sönmüyorsa birilerini sevince de sevgimiz çoğalır. Sevmeyi hak edene vermeli değeri, kıymet bilene tattırmalı bu özel arzuyu.

     Cesaretiniz var mı aşka, dostluğa, hayal kurmaya? Her bir doğru adımla attığımız sağlam başlangıçlar ile yol alırız hayat köprüsünde. Enaniyetten uzaklaşan cümleler visal vakti zarif ürperişlerle gönlümüze sevgi örer. Masumiyetin pamuksu dokunuşu cesaret verir size, cesur adımlarınızı sorgudan geçirir zihniniz. Gül kokulu sevdalar mis gibi cesur işin habercisi olur. Bir ulak gibidir cesaret avcıları. Her işin başında besmele ile adım atmanızı, cesur davranmanızı tembihler. Cesaret ister sevmek, kim bilir belki de kendiliğinden olur ilk görüşte aşk misali. Sevmeye cesaretimiz olmalı ki paslanmasın yürekler.

13 Temmuz 2018 - Cuma    Saat: 07.00

 ELİFNAĞME

 
Toplam blog
: 8
: 152
Kayıt tarihi
: 13.07.18
 
 

    Öğretmen, Yazar, Şaire, Oyuncu Adayı, Editör ve Türk İşaret Dili Eğitmeniyim. Türkiye Yazarla..