Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '07

 
Kategori
Haber
 

Çetin Emeç

Çetin Emeç
 

Gazeteci Çetin Emeç…

7 Mart 1990 Katledilmesinin ardından 17 yıl geçti…

7 Mart 1990'da işine gitmek üzere, evinden çıktığı sırada şoförü Sinan Ercan'la birlikte öldürülmüştü… 38 yıllık gazeteci olan Emeç, Hürriyet gazetesi yönetim kurulu üyesi ve yazarıydı. Çetin Emeç, gazeteciler cemiyeti, uluslararası basın enstitüsü ile uluslararası gazetecilik basın enstitüleri federasyonu üyesiydi.

…Galatasaray Lisesi'nin ardından, İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesinden mezun oldu. Gazeteciliğe 1952'de babası Selim Ragıp Emeç'in son posta gazetesinde başladı. 1972'ye kadar Hayat ve Ses dergilerinde yazı işleri müdürlüğü yapan Çetin Emeç, 1972 yılında Hürriyet grubu'na geçti. Hür gün yayınları'nın genel yönetmenliğini yaptığı sırada, Hürriyet gazetesi genel yayın müdürlüğü görevini üstlenen Emeç, 1984–1985 yıllarında genel yayın yönetmeni olarak Milliyet Gazetesinde çalışıp, 1986'da genel koordinatör olarak tekrar Hürriyet gazetesine döndü.

Çetin Emeç'in ölümünün 15.yılında Doğan Kitap, "Çetin Emeç-genel yayın yönetmeni 1935–1990" adlı bir kitap hazırlamış ve yayımlamıştır. Kitapta, Çetin Emeç'in kızı piyanist Mehveş Emeç'in (Birol) babası için yazıp bestelediği ve sanatçı Yavuz Bingöl'ün seslendirdiği "reverie -uzak bir rüya" adlı şarkının cd'si de yer almıştır…

Çetin Emeç’lere, Uğur Mumcu’lara Abdi İpekçi’lere ve daha pek çok aydınımıza, Tanrıdan rahmet diliyorum…

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..