Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Çetkoder: Cep telefonu kullanıcılarını uyardı

Çetkoder: Cep telefonu kullanıcılarını uyardı
 

“Ön kapıdan Uygarlık girerken arka kapınızdan sağlığınız çıkıp gitmesin”


“Ön kapıdan Uygarlık girerken arka kapınızdan sağlığınız çıkıp gitmesin”

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, son günlerde cep operatörlerinin birbirinden farklı tarife ve metotlarla tüketicileri etkilediklerini hatırlatarak, tüketicilerinde bu fırsat kaçmasın diyerek hem ekonomik hem de sağlık açısından çok şeyler kaybettiğinin altını çizdi.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Değerli insanlar elbette çağdaş ve uygar olmanın beraberinde hayatımıza giren gelişen teknoloji harikası ürünler var. Bunlardan bir tanesi Cep telefonu… Şu anda sanki herkesin eli ayağı durumunda… Yapmayın. Yanlış yoldasınız… Adı üzerinde bir cep telefonu... Ama teknolojik harikalar olduğu için bunlarla konuşmanın yanı sıra, fotoğraf ve video çekimi yapıyorsunuz. Radyo dinliyor, tv seyrediyor, müzik dinliyorsunuz. Hatta çetleşiyor yazışıyorsunuz. Tansiyon ölçeniniz var. Banka hesaplarını yöneten var. Kısaca teknolojinin bir nimeti olarak değerlendiriyorsunuz. Ama bir şeyin farkında değilsiniz. O da sağlığınız elinizden gidiyor. Yavaş yavaş gittiği için farkında değilsiniz. Sağlıklı yaşam hakkımız. Yiten giden ise öncelikle sağlığınız” dedi.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Geçmişti ve halen evlerimizde bulunan sabit hatlı telefonların esas gayesi acil durumlarda bilgi vermek ve almaktır. Telefonda mektup yazılmaz. Saatlerce konuşma yapmak yanlıştır. Hele ki cep telefonu gibi riski ağır olan bu teknoloji harikalarında uzun süreli telefonda konuşmanın ciddi şekilde sağlığınızı etkilediğini bilin. Yaydığı elektro dalgalar bir müddet sonra görüyorsunuz ki, beyin hücrelerinizi yok ediyor, beyin tümörüne neden oluyor. İşitme problemi yaratıyor. İnsanda bağışıklık sistemini bozuyor. Baş ağrısı, sersemleme yapıyor, duyma hissini bozuyor. Dikkat bozukluğuna sebep oluyor. Görüş alanında daralma yapıyor. Kalp ve damar rahatsızlıklarını sebebiyet veriyor. Kan hücrelerinin bozulmasına, embiryoların bozulmasına, yoğun stres ve yorgunluk hissine neden oluyor. Kadında düşük yapmaya sebep oluyor. Yüksek tansiyon, genetik yapının bozulması, sperm sayısının azalması, beyaz kan hücresinin artması (yani kanser), cilt kanserinin artması, kan ve beyin bariyerinin zedelenmesi gibi çok ciddi hasarlar veriyor. Bunlar bir kısmı kısa vadede görülen diğerleri ise uzun vadede ortaya çıkan çok ciddi sağlığımızı tehdit eden olaylardır” dedi.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Son 30 sene içinde neyi neden ve niçin tükettiğimizi düşünmeden ve üretmeden tüketen bir toplum haline geldiğimiz için bu işinde suyunu çıkardık. Cep telefonu ihtiyaç olanda olmayanda elinde taşıyor. Canımızdan kıymetli minicik evlatlarımızın bile elinde var. Hiç düşünmeden geleceği, sağlıklı yaşamı yok ediyoruz. Cep telefonu ile görüşmelerinizi kısa ve öz tutun. Gerekmiyorsa taşımayın. Bunu elinde taşımak medeniyet, uygarlık, çağdaşlık değildir. Medeniyet, uygarlık, çağdaşlık bilinçsiz kullanmak değildir. Lütfen dikkat edin. Birbirinden cazip reklamlarla karşınıza çıkan tarifelere kanıp bir o operatör bir bu operatör diyerek gezinip bol bol konuşmanın size getirisi yok. Hem kesenize zarar hem sağlığınıza zarar… Cep telefonunu gün içinde vücudunuzdan olabildiğince uzakta, çantada; çantanız yoksa en dış cebinizde taşımaya özen gösterin. Yaşamınızın ön kapısından uygarlık, çağdaşlık, medeniyet diyerek teknolojinin bu nimetleri girerken arka kapınızdan sağlığınız çıkıp gitmesin” dedi.

ÇETKODER GENEL MERKEZİ YAZIŞMA İÇİN: cetkoder@gmail.com
ÇETKODER BASIN’ABİLGİ VE ÜYELERE DUYURUSU İÇİN GOOGLE GRUBU:
http://groups.google.com.tr/group/cetkoder

 
Toplam blog
: 24
: 510
Kayıt tarihi
: 17.03.10
 
 

İzmir ili Narlıdere ilçesinde oturuyorum. Halkla ilişkiler mezunuyum. Topluma karşı, çevre ve doğaya..