- Kategori
- Yemek - Mutfak
Cevizli Saray Sarması
Cevizli Saray Sarması
Malzemeleri :
- 300 gram un
- 2 Adet yumurta
- Yarım limon suyu
- 250 gram çekilmiş ceviz
- 200 gram argarin
- 1 Paket nişasta
Şerbeti için : – 5 Su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon ( karışım tencerede kaynatıldıktan sonra soğutuyoruz. )
Yapılışı : Unu bir kapta karıştırıyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. içine yumurtayı, yoğurdu, limon suyunu koyup unun üzerine tuzu serpiyoruz. Havuzun içine az miktarda su koyup hamurun kıvamını ayarlıyoruz. Kıvamı biraz sert olacak. Hamuru biraz dinlendiriyoruz ve uzun filit yapıyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde kesiyoruz. Yuvarlayıp her hamuru çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Altına ve üstüne nişasta serpiyoruz. 5-6 bezeyi diziyoruz. üstüne bastırarak biraz yayılmasını sağlıyoruz. Devamında da merdaneyle olabildiğince ince açıyoruz. Üzerine cevizi yayıyoruz. Bir parmak kalınlığında kesip fırın tepsisine diziyoruz. Hamurun tamamına bu işlemi yapıyoruz. Üzerine margarini eritip döküyoruz. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca soğuk şerbet döküyoruz. Soğuyunca servise hazır hale geliyor. Cevizli Saray sarması tarifimiz hazır. Afiyetler olsun.