- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kuru fasulye (Tavuk suyu ve kurutulmuş domates ile)
Lezzetli bir kuru fasulye yemeğine kimse hayır demez
Kuru fasulye ile eti beraber yemek bazılarına ağır geliyor ve hazımsızlık problemini artıyor. Et yerine tavuk suyu veya et suyu kullanılabilir. Kurutulmuş domates, bol soğan, biber salçası ve baharatlar ile de besin değeri artırılabilir. Kuru fasulyeyi yanında kuru soğan, pilav ve ayran ile tüketirseniz besi değeri çok artar.
Malzemeler:
Tavuk suyu yoksa et suyu (Ne kadar çok koyarsanız o kadar lezzetli olur)
Arzu ettiğiniz kadar kuru fasulye
2 büyük kuru soğan, 1 çorba kaşığı acı biber salçası(Arzuya göre)
1 avuç kurutulmuş domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı tereyağ
1, 5 tatlı kaşığı iri tuz, 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı kurutulmuş maydanoz, 1 tatlı kaşığı pulbiber
Yapılışı:
Kuru fasulyeler soğuk suda birkaç kere iyice yıkanır.
Pişireceğimiz tencereye koyulur ve üzerine üstünü geçecek şekilde kaynar su dökülür ve tencerenin kapağı kapatılır.
En az 2 saat sıcak suda bekletilir.
Daha sonra tencerenin içine tavuk suyunu, rondoda çektiğiniz soğanları, biraz suda eritilmiş salçayı, zeytinyağı ve tereyağını, tuzu, kurutulmuş domatesleri, baharatları koyarız.
Tencerenin altını içindeki suyu kaynayıncaya kadar yüksek ısıda açarız ve su kaynayınca tencerenin altını kısarız. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiririz.
Yemeği en az yarım saat dinlendirdikten sonra kuru soğan, ayran ve turşu ile servis yaparız.
Afiyet olsun, sağlıklı günler sizin olsun.
Sibel Koçarslan