Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '15

 
Kategori
Güncel
 

Charlie Hebdo "katliam"dan "kapitalizm" çıkardı!

Charlie Hebdo "katliam"dan "kapitalizm" çıkardı!
 

internetten alınmıştır


Artık adını anmakta gına getirdiğimiz Charlie Hebdo adlı dergi, son sayısında üç milyon sattı... Bu derginin normal satışı elli bin civavarındaymış... Ama peygamberlere, özellikle de İslam Peygamberine hakaret içeren yayınlar yaptığında trajı alabildiğine artıyormuş.

Bu son sayısında traj patlamıası yaptı dergi... Bu patlamanın bedeli iki çizer kaybetmek olsa da kazançları göz kamaştıracak ölçüde...

Şimdi, hemen atlayıp "insan hayatı parayla ölçülür mü" diyecek yerli "Charlie'lerimiz" çoktur... Durun, heyecanlanmayın, elbette insan hayatı parayla ölçülmez... Elbette, bu derginin yönetimi işi bile bile yapmamıştır.

Amma en azından, bu saldırıyı ticarete çevirmeyi de ihmal etmemişlerdir. Yani, saldırı olduktan sonra niye normal trajın sayısınca basmıyor da üç milyon gibi absürt bir traj artışı yapıyorsun?

Biliyorsun ki, verdiğin iki "kurban" ın karşılığı olarak, millet senin mizah dergini almak için sabahın köründe gazete bayii kuyruklarına girecek... Nitekim, beklediğniz oldu.

Aslında burada, özgürlük, solculuk, liberallik falan yok... Doğrudan doğruya "vahşi kapitalizm" var... Batı'nın zenginliğinin asıl kaynağı olan, insan sömürüsü burada da yürütülüyor, gerisini siz benim külahıma anlatın!

Ayrıca, dün Hürriyet yazarı Akif Beki'nin de yazdığı gibi, neden bu dergi Türkçe dahil çeşitli dillerde basılırken İbranice basılmıyor. Aslında, terör söz konusu ise öncelikle İsrail'e hitap etmek gerekmez mi?

Ama yapamıyorlar, neden? Çünkü daha önce, ucundan kıyından İsrail'i ve Yahudiliği eleştirecek olanın başına gelenleri biliyorlar... Eski Fransa başkanı Sarkozy'nin oğlunun para kazanma hırsını, Yahudileşiyor diye eleştiren karikatürist ertesi gün kapı dışarı ediliyor, bu son derece "özgürlükçü" dergi yönetimi tarafından...

Bunlar tüm dinleri eleştiriyorlar martavalı okuyanlar, ya yine Müslümanlar söz konusu olunca "vurun abalıya" mantığını yürüten Batılılar, ya da bizim kendi gelmişini geçmişini bilmekten aciz "Batıcı"lar...

Bu, "özgürlükçü" dergi, Yahudiler ve İsrail için tek kelime eleştiri yapamamakla kalmıyor, Hristiyanlık için yaptığı kimi çizimler dolasıyla Avrupa mahkemelerinde yargılanıyor.

Sahipsiz olan İslam ve Müslümanlar... O kadar ki, yine kendi içlerinden çıkan ve hala nasıl olduğu, nice olduğu meçhul terör eyleminden yine İslama vuruyor, yine Müslümanları aşağılıyorlar.

Bunu yaparken, özellikle de "Türkiye laisizmi"ni avuçta tutmaya özen gösteriyorlar. Türkiyedeki laik kesimi bir tür "müttefik" gibi görmeye ve göstermeye çalışarak, Türkiye üzerinde de operasyon yapmayı amaçlıyorlar...

Şurası kesin ki, Müslümanlar, tıpkı Osmanlı çatısı altında olduğu gibi, yine ve yeniden Türkiye çatısı altında birlik ve berabarlik içerisinde olmazlarsa, bu sömürgeci Batı, bozulan ekonomisini düzeltmek için İslam coğrafyasını kana bulamaktan geri durmayacaktır.

Bu bölgede yaşayan insanların, dini, mezhebi, meşrebi, etnisitesi ne olursa olsun, hiç biri güven içinde değildir bugün...Her an her yerde bir Batı saldırısı gerçekleşebilir...

Yeter ki, orada leş kargalarını doyurabilecek potansiyel bulunsun...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..