Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '13

 
Kategori
Siyaset
 

CHP Adayları ne zaman açıklar?

CHP Adayları ne zaman açıklar?
 

Adayları ne zaman açıklar?


Sanki iktidardalar, sanki CHP adına herşey güllük gülistanlık, sanki kazanması garanti de, kimleri aday yapalım diye düşünüyorlar… Nasıl bir anlayış anlamıyorum. Aylar önce aday adaylığını açıklayan bir sürü insan var. Bunlar bir çok şehirde, özellikle küçük yerlerde, aralarında olur olmaz polemikler yaşıyor. Partili, partiliyi başkasından daha çok eleştiriyor. Çoğu kendilerine değil, partiye zarar veriyor, bu süreçler ne kadar uzun olursa o kadar yıpranacaktır CHP… Bir de süre uzadıkça ciddi paralar harcamak durumunda kalıyorlar.

Kılıçdaroğlu dahil siyasetin içinde olan herkes bu süreçlerden geçti. Niye önlem almıyorlar. Bu insanlar çalışıyor, çalışıyor, çalışıyor ve sonunda bulunduğu yerdeki 5-10 aday adayından 1 tanesi aday olabilecek. Kalanı elenecek. Diğer partileri saymıyorum, hepsinde birçok aday adayları var.

En çok çalışması gereken partiler muhalefet partileri, CHP böyle de MHP farklı mı? Hayır, aynı şeyleri onun için de söyleriz. Bugünlerde adaylarınla, programramlarınla sürekli gündem olman gerekiyor. Biliyoruz ne sebeple olursa olsun basında uzak duruyor sizden, yazmıyorlar, göstermiyorlar, haber yapmıyorlar veya küçük bir haber yapıyorlar. Ama kardeşim sizde haber değeri büyük olacak gündemler yaratmıyorsunuz ki… Siz yaratın, o zaman yazmasınlar!

Başbakan adayları açıklarken kaç tane miting yaptı… bunlar aynı zamanda miting yapmak için bahanedir. Siz kaçtane yaptınız. Hiç! Miting yaptınızda haber mi yapılmadı. Hayır!

Biraz zamansız Amerika’ya gittiniz; mutlaka düşündüğünüz bir şey vardır, ama yolda giderken “İzmir adayımız istediği sürece Aziz Kocaoğlu’dur” dediniz, belki oradaki temaslarınızdan kat kat fazla gündem oldu Türkiye’de. Demek ki, haber olabiliyor.

Aralık ayında 300 aday açıklanacakmış. 3000’nin üzerinde belediye olduğunu hatırlatalım. Çok bilinen bir atasözünü hatırlatmak isterim, “ERKEN KALKAN ERKEN YOL ALIR” 

 

 
Toplam blog
: 61
: 1072
Kayıt tarihi
: 08.02.13
 
 

Cengiz Ülkü 1966 yılı Manisa-Salihli doğumluyum. İlk, Orta ve Liseyi Salihli’de... Üniversite..