Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

CHP bu isimlerle İstanbul'da kazanamaz

CHP bu isimlerle İstanbul'da kazanamaz
 

2009 Yerel seçimleri yaklaştıkça siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları hız kazanmaya başladı. Seçmen davranışları , yerel seçimlerde genel seçimlerden farklılık gösterse de bahar seçiminde bu böyle olmayacaktır. Ülkedeki saflar daha da belirginleşecek, etnik dini ve sosyal ayrışım seçimlere yansıyacaktır. Türk Seçmenlerin eğilimleri dünyadaki son eğilimlerden farklı olmayacaktır.

CHP İstanbul’da 27 mart 1994 seçimlerinden beri seçim kazanamıyor. Mahalli seçimlerde bu sefer İstanbul’u kazanmak istiyor. Medyada çıkan haberler , İstanbul İl teşkilatının çalışmalara çok önceden başladığını göstermektedir.

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı adaylığı için adayların kulis çalışmaları hız kazanmıştır. Türkiye’de seçim kazanabilmek için birçok koşulun yan yana gelmesi gerekmektedir. CHP’nin İstanbul gibi büyük bir şehirde , Türkiye’ye has koşullarda , İstanbul adayını belirlemesi pek de kolay olmayacaktır. Nabız yoklayan isimler basında çıkmaya başlamıştır. İstanbul eski belediye başkanı ALİ Müfit Gürtuna, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, eski Anap Genel Başkanı Ali Talip Özdemir ve İlhan Kesici.

CHP bu isimlerle İstanbul’da seçim kazanamaz. İstanbul seçmenine bu isimler heyecan veremez. Sandığa gitmeyen seçmeni sandığa getiremez. Adayının heyecan vermediği CHP İstanbul’da AKP ile arasındaki oy farkını kapatamaz. İstanbul , Ali Müfit Gürtuna ve Ali Talip Özdemir’i tanımaktadır. Onların dönemi çoktan geçmiştir. İlhan Kesici de heyecan vermemektedir. Tanıl Küçük ve Başaran Ulusoy da işlerinde başarılı olmalarına rağmen heyecan getiremeyeceklerdir. CHP adayının İstanbul’ da seçim kazanabilmek için daha fazla şeye ihtiyaç vardır.

CHP yöneticileri birçok kriteri göz önüne almak zorundalar. İstanbul kolay şehir değildir.

İstanbul adayında vizyon olacak, geçmişinde karanlık noktalar olmayacak, İstanbullu tarafından dürüstlüğü, kişilik ve becerisi tartışılmayacak kadar karizmaya sahip olacak . Halkın inançlarını ve değerlerini anlayacak. Başka bir ifadeyle Türkiye’yi kucaklayabilen insan olmalıdır

ABDde başlayan ekonomik krizin yansımaları ülkemizde alt gelir gruplarında 2009 ocak aylarında hissedilmeye başlayacaktır. AKP iktidarının başarısı gibi gözüken birçok şeyin sabun köpüğü gibi söndüğü görülecektir. Bu atmosfer cok iyi değerlendirilmelidir.

 
Toplam blog
: 30
: 706
Kayıt tarihi
: 05.08.08
 
 

1958 doğumlu İst üniversitesi mezunu. Tenis ve siyaset ilgi alanı. Belgesel tutkunu. ..