Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

CHP’den sert Cumhuriyet Bayramı çıkışı!

CHP’den sert Cumhuriyet Bayramı çıkışı!
 

Kurban Bayramı’nın ikinci gününde üyeleri ile biraya gelen CHP Beykoz İlçe Örgütü'nün bayramlaşmasında Başbakan’a sert Cumhuriyet Bayramı çıkışı: Haddini bil!

Kurban Bayramı’nın ikinci gününde üyeleri ile biraya gelen CHP Beykoz İlçe Örgütü'nün bayramlaşmasında İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sert eleştirilerde bulunarak, “ Haddini bil!” çağrısı yaptı.

Ne mutlu bize ki, iki tane Mustafa’mız var!

CHP Beykoz İlçe örgütünün Kavacık’taki merkez binasında bir araya gelen partililer, İlçe Başkanı Hızır Yılmaz tarafından birlik ve beraberlik içerisinde örgüt çatısı altında faaliyette bulunmaya davet edildi.

Hızır Yılmaz, konuşmasının başında partililerin Kurban Bayramı’nı kutladı ve hep bir arada olmaları dolayısıyla duyduğu mutluluğu ifade ederek; “ Bayramlar küslüklerin, kırgınlıkların unutulduğu çok anlamlı günlerdir. CHP’liler olarak, bu duyguyu bundan sonra daha diri yaşayacağımıza inanıyorum” dedi.

İki tane Mustafa’mız var!

Konuşmalarında zaman zaman; “ Ne mutlu bize ki, iki tane Mustafa’mız var” dediği için, “ irilerinin bundan alındığını” kaydeden İlçe Başkanı Yılmaz, şunları söyledi: “Ben, yine söylüyorum: Ne mutlu bize iki tane Mustafa’mız var. Biri, sonsuz dinin peygamberi Hz. Muhammed Mustafa; diğeri ise, bu sonsuz din bu topraklarda doya doya, özgürce yaşansın diye Kurtuluş Savaşı veren Mustafa Kemal Atatürk’ümüz.”

Siz, Hazreti Muhammed’in dininden de rahatsız oluyorsunuz!

Hazreti Muhammed’i tanımayanlar ve Mustafa Kemal’i bilmeyenler tarafından, bu iki ismi bir arada kullanıyor olması dolayısıyla, “ İkisini eşit gösterdiği” gerekçesi ile eleştirildiği hatırlatmasında bulunan Hızır Yılmaz,  bu eleştiriyi yapanlara şu şekilde seslendi: “ Dün bu topraklarda kurbanımızı özgürce kesebildiysek ve bugün bayramlaşma yapabiliyorsak, dönün geriye; Mustafa Kemal kimdir diye bir daha düşünün! Mustafa Kemal sizleri rahatsız etmesin! Korkarım ki siz Hazreti Muhammed’in dininden de rahatsız oluyorsunuz! Ben onlara ‘Muaviye Müslümanı’ diyorum. Onları kardeşi bölen, ayrıştıran, başkalaştıran anlayışın temsilcileri olarak görüyorum.”

Başbakan, haddini bil!

Beykoz İlçe örgütü olarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Kadıköy’de olacaklarını kaydeden Hızır Yılmaz, AK Parti’nin Ankara’da Birinci Meclis önünde yapılacak olan yürüyüşe izin vermediğini hatırlatarak; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi:“ Senden izin isteyen kim sayın Başbakan? CHP’liler, Atatürk’ün anıtına çiçek koymak için senden mi izin alacak Başbakan? Haddini bil! Kimin temsilcisisin sen? Mustafa Kemal’i sen biber gazı ile mi beynimizden kazıyacaksın? Hepimizi o gün tutuklayıp Silivri’ye gönderseniz dahi, CHP’nin üyeleri bu bedeli ödemeye hazır. Senin yüreğin varsa, gel; hepimizi al.”

İlk sınav günümüz, 29 Ekim’de Belediye’nin önünde olacak!

CHP İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, konuşmasını;“ Zafere hep beraber yürümek için önce 29 Ekim’de Atatürk evlatlarının ne olduğunu mutlaka göstereceğiz. Bizim ilk sınav günümüz 29 Ekim’de Beykoz Belediyesi’nin önünde olacak” şeklinde sonlandırdı.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..