Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '07

 
Kategori
Siyaset
 

CHP neden kaybetti?

CHP neden kaybetti?
 

Son gün çalışması veya kampanya süreci çalışmasının, sonuç getirmeyeceğini herkes bilmeli. Alternatif politikalarla, yeni proğram ve projelerinizi dönem içinde aktif tutup üretken olamıyorsanız, kaybetme ihtimali oran olarak baştan aşikardır. Esas itibariyle bundan böyle CHP bu sonucu hızlı değerlendirip yeni döneme, muhalefet sitratejisi ve alternatif yasama, yürütme eş komisyon ve ekiplerini kurarak aktif girmesi gerekir. Kendi içinde hesaplaşmaları çabuk sonuçlandırması yeni çalışmalarına hız ve başarı sağlayacaktır.

Devletin temel kuruluş prensiplerini savunup, sahip çıkacaksın. Ama halkın aktüel yaşam seyri içindeki sorun ve ihtiyaçlarını karşılayıcı çalışmaları da eksik etmemek gerekirdi. Dört yıl boyunca sosyo ekonomik hükümet icraatını yetersiz bulup, daha işçiden halktan yana projeler üretememiştir.

Hükümetin önerdiği, düzenleme yaptığı ücret ve taban fiyatlarına karşı halkın tarafında olup, uygulama ve icraatların yetersizliğini savunacağına, kendisini bütçe dengesinden sorumlu iktidar yerine koyup bütçe karşılığını veya açığını düşünen ters bir palitika savunması içine girmiştir. Bu konuda asgari ücretlerin tesbitinde hedef önerememiştir. Emeklilerin, bağkurluların aylıklarının düzenlenmesinde aynı görüş ileri sürülmüştür.

İşçi hakları ve sosyal ve sendikal örgüt erimesine doğru giden son ekonomik politikalara karşı muhalefet oluşturmazken, yeni açılımların öne koyulacağı öneri proğram ve paketleride gündeme getirmemiştir.

Sivil siyasal örgütlerin son yaptığı protesto kampanya mitinglerine kadar, CHP nin muhalefeti belki halkın arasına bile inmemiş, Ankara'dan devlet değerlerini savunmaktan öte, ulusun hayat ve yaşam sorunlarından uzak veya unutmuş bir politika çemberinden dışarı çıkamamıştır.

Bütün eforunu seçim dönemi kampanya çalışmasına yoğunlaşmasına bağlamak şansa veya tesadüfe bel bağlamaktır. Bu konunun tartışmasının henüz başındayız belki bu süreçte çok şey söylenecektir. Bilmediklerimiz de belki halkın önüne koyulacaktır.

Sevgili Ufaklık, özür dilerim sana boş ver derken ben de yazdım.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..