Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '13

 
Kategori
Siyaset
 

CHP ve Kılıçtaroğlu'nun Avrupa'dan görünümü nasıl?

CHP ve Kılıçtaroğlu'nun Avrupa'dan görünümü nasıl?
 

Türkiye'de gerçek anlamda Sosyal Demorat bir parti malesef yok. CHP kendisini Sosyal Demokrat olarak isimledirsede gerçek bu şekilde değildir. 

Gerçek Avrupa'lı Sosyal Demokrat bir Parti Türkiye'deki sorunları CHP gibi ele almazdı. Peki CHP'nin sosyal bir demokrat parti olabilmesi için neler yapması lazım?

1- Sosyal Demokrat bir parti Kürt sorununun çözümüne ayak diremez. Kürt sorununun çözümüne en önce onlar istekli olur.

2-Sosyal Demokrat bir parti ülke içinde yaşamakta olan halkın inanç yorumlarından doğan kılık kıyafetine yok kamu yok kamusal değil diye özgürlük alanını kısıtlamaz. Memurların isterse Marksist, isterse başörtülü isterse Hindu sarığı ile çalışmasını engellmez. 

3-Sosyal demokrat bir parti ülke içinde cinsel ayrımcılığa uğrayan başta kadınların ve eşcinsellerin insan olmalarından doğan haklarını ellerine almaları için çabalar ve mücadele eder. Muhafazakar tepkilerden korkmaz.

4-Sosyal demokrat bir parti ülke içinde yaşayan insanların gelir dağılımının bozukluğunun giderilmesi için mücadele eder.

5-Sosyal demokrat bir parti, ülkede yaşayan yetimlerin dulların ve bakıma muhtaç yaşlıların durumlarının düzeltilmesine koşar. Sosyal yardımların ulaşılmasında muhafazakar partiler gibi SADAKACI değil KALICI ÇÖZÜMCÜ politikalar uygular.

Bu beş madde CHP'nin Avrupa'lı sosyal demokratlarca görünümüdür.

6-Lozan ve Nato arasında sıkışan dış politikada olabildiğince bağımsız bir alan oluşturmaya çalışır. Makul ve öncü geleceği gören sisyaset anlayışıoyla Müttefikimiz (NATO'yu) Britanya'yı ikna eder.

Allah aşkına elimizi vicdanımıza koyup düşünelim. Bunların hangisini yapmakta CHP?

Bir alternatif ve özgürlük alanını açabilecek bir parti gibi duruyor mu?

Duruş ve tavır MHP'den beter. kendini Kürtle eşit görmeyen, kendini Dindar biriyle eşit görmeyen, kendini fakirle eşit görmeyen eşitliği nasıl getirecek?

Yo hayır bu şekilde olmaz. Bu şekilde CHP asla sisyasal hayatta uzun vadeli ufuk açıcı çözüm bulamaz. 

Ülke içinde sürekli darbecilerden medet umarak iktidara gelmeye çalışan bir CHP bitmiş ama farkında değildir.

Bütün bunların sebebi CHP'nin gerçek anlamda Sosyal Demokrat değil tıpkı MHP gibi rejimi aptal gördüğü halka karşı kollama ve koruma görevi üstlenme saçmalığına inanması yüzündendir. 

Oysa bu halk aslında SOSYAL DEMOKRAT alt yapıya sahipti. İŞİ AŞI VE EŞİ devletten bekleyen bu halkı Sosyal demokrasiden soğutan CHP'nin ta kendisidir. Nasıl ki AK Parti neo kapitalist politikalarıyla halkın Sosyal Demokrat kesimini islamdan uzaklaştırıyor ve soğutuyorsa CHP'de halkı Sosyal demokrasiden soğutuyor. Tıpkı Kürt halkını Türklükten soğutan MHP gibi.

Partiler kendilerine şöyle bi çeki düzen vermeli. Biz kimiz kimliğimiz nedir diye. Asla CHP bir Sosyal Demokrat Parti değildir. Neo kapitalist sisyaseti uygulayacağını tüzüğüne yazan Ak parti asla İslamcı bir parti veya İSLAMİ BİR MODEL değildir. MHP de asla Osmanlıcı, mukaddesatçı islami yönü olan ve Türklüğü bir inanç ve Yürek işi olarak gören bir parti değil, herkeyi kana bağlayan ırkçı bir partidir.

Hükümetin AYRIMCILIKLARIN  çözümü politikasına destek veren eş başkanlık sistemini uygulayan ve hem kürt hem alevi hem başörtüsü sorunun tümüne çözülsün diyen en demokratik parti BDP'dir.

Hükümet'in her ne kadar Neo Kapitalizmin yayılması gibi bir misyonu olsada gerek engellilere, gerek dullara, gerekse Kürt sorunu ve alevilere yapılan katliamlara özür dilemesi, baş örtülülerin haklarının geri verilmesi gibi unsurlar hesaba katıldığında CHP'den daha SOSYAL demokrat durması şaşılacak bir durum.

Bunu bilen Swoboda bu yüzden CHP'ye kızdı.

En büyük çelişki Kılıçtaroğlu'nun ESAD ve ERDOĞAN benzetmesi. Seçilmiş bir lidere cani demek, Sosyalist demokratik temayüllere ters.

Başbakan'ın sisyaseti beğenilmeyebilir eleştirilede bilir ama bu eleştiri hakarete ve kendi içinde çelişmelere giderse hem dostlarını hem düşmanlarını CHP'ye güldürür.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..