Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '09

 
Kategori
Emlak
 

Çiğköfte

Yıllardır güzel ülkem de yeni bir iş kolu, bomba gibi düşer piyasaya ve bilen bilmeyen herkes koşa koşa yeni gelir kaynağı umudunun kapısını aralamaya akın ederler. Bugünlerin yükselen iş kolu çiğköfte üzerine açılan iş yerleri.
Adına ne denir onu da tam olarak bilmiyorum. Çiğköfte dükkanı mı, çiğköfte satış noktası mı, çiğköfte salonu mu, çiğköfte merkezi mi veya çiğköfte üretim ve tüketim evi mi? Daha dükkana konacak adı bile bilmiyoruz çünkü bir sabah kaltık ve piyasada ne kadar boş dükkan varsa hemen hepsinin; Falan Usta Çiğköfte diye açılış yaptığını ve vitrine dizili ıceberg lahana, domates, marul, nar ekşisi vs. ile süslenmiş bir vitrinle doldurulmasını gördük ki buraların genelleşmiş bir iş yeri adı henüz yok sanırım. Bir dönem internet cafe furyası vardı. Herkes internet cafeci oldu. Bir sokakta yan yana 8-10 cafe görebiliyordunuz.Çok kısa süre sonra ganyan bayii, cep telefonu bayii, telefon tahsilat merkezi, su bayii ile doldu her yer. En nihayetinde çiğköfte bayii. Ama yıllardır bitmeyen bir furya var; emlak ofisi. Yıllardır mahalle arasında, sokak arasında ne kadar boş dükkan varsa hepsi emlakçı oldu. Eminim hiç bir işte kulanılmayacak bu kadar dükkanın emlakçı olması, dükkan sahiplerini çok sevindirmiştir. Hadi bu kadar insan internet cafeye gidiyor, hadi bu kadar su bayiine ihtiyaç var, hadi satılan, alınan, kiralanan bu kadar emlak için yeni emlak ofislerine de ihtiyaç var diyelim. Peki bu kadar çiğköfteyi kim yiyecek?Bu sabah aracımla işe gelirken göz ucu ile görebildiklerimi saydım, sırf dikmen caddesinde 6 tane çiğköfteci açılmış. Eminim kirası uygun dükkanlar bulundukça daha da açılacaktır.Hatta yer bulamıyanlar maliyeti 3-5 milyarı geçmeyen yerleri 20-30 bin ytl ye devir almak bile isteyebilir hatta alabilirler de. Elbette ki hayalle açılan emlakçılar gibi, su bayiileri gibi, internet cafeler gibi bu çiğköfte bayiilerinin de pek çoğunda kısa süre sonra devren afişlerini göreceğiz.

Uzun sözün kısası; bu kadar çiğköfteyi kim yiyecek veya bu kadar çiğköfte seven varmıydı gerçekten bu ülkede?İnsanların yılda belki bir iki kere yemeye fırsat bulduğu, yemediği zaman da eminim çok fazla aramadığı, sadece dost meclislerine nadir konuk olan bir süs olan çiğköfte bu kadar mı tutulur, bu kadar mı aranır oldu ki insanlar akın akın çiğköfteci açıyorlar? Ne açana, ne yiyene lafım yok, işin suyunu çıkarmayalım yeter.

 
Toplam blog
: 16
: 960
Kayıt tarihi
: 26.07.07
 
 

1976 Ağrı doğumluyum, evliyim ve Çağrı adında bir çocuk sahibiyim.Uzun yıllardır emlak sektörüne ola..