Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '09

 
Kategori
Dostluk
 

Cihan Hayırsevener'i kaybettik.

Cihan Hayırsevener'i kaybettik.
 

Cihan Hayırsevener


Akşam oldu, vardiyam bitti. İşimin en çok sevdiğim yanı işten eve dönme kısmı. O yüzden keyfime diyecek yok. Servis gelecek, vardiyayı teslim edip sıcacık evime gideceğim, kızımla oynayıp televizyon kumandası elimde, yanmakta olan sobanın sıcaklığı ile mayışıp, çılgınca o kanaldan bu kanala geçeceğim. Bu hayalleri kurarken telefonum çalmaya başladı. Arayan annemdi. Hüzünlü bir sesle “Oğlum Cihan abin var ya Bandırma’da gazeteci. Vurmuşlar. Ölmüş…”

Bizim iş yapmayan reklam ajansımız vardı tanıştığımda. Annemle yerel gazetenin birinde çalışırken tanışmışlardı. Okul yıllıkları yapalım diye bir teklif yapmış, annem de kabul etmişti. İşin nasıl olacağını ayrıntısına kadar anlatsa da benim aklıma pek yatmıyordu, çünkü bu bölgede yapılmamış bir işti. Onların ortaklığı ile otomatikman bende işin içine dahil olmuştum. Derme çatma Corel Draw program bilgimi geliştirdi, Photoshop ilave etti. İşin baskı kısmını, resimlerin nasıl taranması gerektiği… Her anlattığını kavramaya çalışıyordum. O dönem Balıkesir bölgesinde bir çok okula mezuniyet yıllıkları yaptık. Elimizde referanslarımız bol olsun diye o sene ucuz ucuz ve çok fazla yıllık çıktı elimizden. Bir kısmından zarar bile ettik. Yıllık yetiştireceğiz derken farkında olmadan çok şey öğrenmiştim kendisinden. Bir anlaşmazlık sonucu o senenin sonunda yollarımızı ayırdık. Kendisi değişik bir insan, çok değerli bir gazeteciydi. Hürriyet gazetesi anılarını anlatmaya bayılırdı. Esprili ve zeki bir insandı.

Daha sonraları okul yıllıkları, yerel gazete, takvim reklamcılığı ve çeşitli kitap işleri yaptım. En son Günür Karaağaç hocamın Toroslar’dan Ortaca’ya kitabının baskı hazırlık işini yaptım. Üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen Cihan abimin öğrettiği bilgiler ışığında.

10 yıldan fazla oldu görmüyordum kendisini. Eve gelir gelmez internette araştırdım. Öğlen yemeği için gittiği evinden işyerine geri dönerken arkasından gelen bir adam silahının kabzasıyla ensesine vurup yere düşürmüş, bacaklarına 4 el ateş etmiş. 3’ü denk gelmiş. Mermilerden biri atardamara denk geldiğinden çok kan kaybetmiş. Videosunu izledim. 10 senedir görmediğim Cihan abimin bu durum içim acıttı.

“ DHA Basın Bülteni

Cemiyetimiz Üyesi, Sarı Basın Kartı Sahibi İsmail Cihan Hayırsevener’i 18 Aralık 2009 Cuma günü bir saldırı sonucu kaybettik.

1956 yılında İstanbul’da doğan Hayırsevener İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdi. Mesleğe 1980 yılında Dünya Gazetesi’nde başladı. Hürriyet gazetesi, Dünya gazetesi, Karadeniz gazetelerinde çalıştı. Güney Marmara Yaşam Gazetesi (Balıkesir) Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü olarak mesleğini sürdürüyordu”

Allah rahmet eylesin Cihan abi. Toprağın bol, mekanın cennet olsun.

Foto Kaynak : http://img5.mynet.com/ha5/c/cihan-hayirsevener.jpg

http://video.mynet.com/habervideo/Adini-soyleyemedi/423902/

 
Toplam blog
: 14
: 977
Kayıt tarihi
: 13.08.09
 
 

1979 yılında Balıkesir Edremit doğımluyum. 1996 Edremit Endüstri Meslek, 1999 yılında ise Fırat Üniv..