Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '08

 
Kategori
Teknoloji
 

Cihazlarda hayati tehlike yaratan arızalar

Cihazlarda hayati tehlike yaratan arızalar
 

Sözün özü: Cihaz ve aletlerin arıza nedeniyle hayati tehlike yaratması halinde , olayın nedeni bağımsız ve tarafsız bir kuruluş tarafından araştırılmalı ve raporlanmalıdır.

Evde , işyerin de bir çok beyaz eşya , cihaz ve alet kullanırız. Bu cihazlar hayati bir tehlike yaratacak şekilde arıza yaptığında, büyük sorunlarla karşılaşırız. Örneğin kombi arıza yapar, ölümlere neden olabilir. Buzdolabınız arıza yapar, yangına sebep olabilir.

Hayati tehlike yaratan bir arıza olduğunda, örneğin buzdolabınız bir arıza yapıp yangına sebep olduğunda, üretici firmaya haber verirsiniz, gelir olayı incelerler, buzdolabından olayın kaynaklandığına kanaat getirirlerse sizin tahmini zararınızı ödeyip olayı hemen kapatırlar. Tek koşulları vardır olaya neden olan buzdolabını alıp fabrikada inceleyeceklerdir. Siz "Sorunun neden kaynaklandığı tespit edilince bize de bilgi verir misiniz?" dediğinizde , işte orda dur bakalım "Bu konu firma içinde araştırılır ve raporlanır, rapor sonucu kimseye açıklanmaz.’’ derler. İşte sorun burada başlar. Yangına sebep olan teknik arıza acaba aynı model tüm diğer buzdolaplarında da var mı? Varsa firma bu buzdolaplarına ne yapıyor? Bunları geri çağırıp yeniliyor mu? Firmanın bunu yapacak gücü var mı? Başka kaç kişinin başına böyle bir olay geldi? Firma bu teknik sorunu çözecek ne tür önlemler aldı?

Tüm bu soruların cevapları havada asılı kalıyor. Bu soruların açık ve net cevabını verebilmek için bu tür sorunlar Sanayi Bakanlığı tarafından kurulacak bağımsız ve tarafsız bir kurum tarafından incelenip raporlanmalıdır. Rapor sonuçları da uygulanıp takip altına alınmalıdır. Mağdur olan kişilere de yapılan işlemler hakkında bilgi verilmelidir.

Dr. Erdener ILDIZ

18 Ocak 2008

 
Toplam blog
: 80
: 805
Kayıt tarihi
: 25.09.07
 
 

Elektronik yüksek mühendisiyim. Bilgisayarlı kontrol sistemleri üzerinde doktora yaptım. Bir  şirke..