Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Çık sen oyna..

Çık sen oyna..
 

yerin o tribün değil....


Elinde pankart ile maça geldin. Sırtına da o güzel formayı giydin. Elbette seninde Fenerbahçe aşkın büyük, elbette sende en az benim kadar en az oyuncular kadar güzel maç seyretmek ve takımının galibiyetini görmek bununla mutlu olmak istiyorsun. Ama bunun yolu o elinde tuttuğun pankarttan geçmiyor inan.

Maçın en olumlu oyuncusu senin gitsin dediğin oyuncu oluyor. Demek sen bu takıma katkı yapacağına olumlu destek yapacağına tezahürat ile onları gayrete getireceğine daha baç başlamadan onları moral olarak sıfırın altına itiyorsun.

Sen bir Fenerbahçe taraftarı olamazsın. Elinde o yazıyı gören oyuncu nasıl maça başlar hangi moral ile oyuna katkı yapar. Bunu bir düşün.

Sırtında Fenerbahçe forması giymiş ve sahaya kazanmak için çıkmış bir oyuncuya senin yeteneklerini çabasını oyun stilini beğenmesen bile olumsuz bir şey söylemeye hakkın yok. Çünkü bu taraftarlık olamaz. Senin yaptığını zaten yapan karşı taraftarlar var. O zaman üzerindeki o formayı çıkarmalı ve tarafını belirlemelisin. Bizim tarafımızda kendi oyuncumuza küfür etme dışlama asla yok. Her zaman heryerde tam destek var. Bu gün kötü sonuçlar alınabilir. Yarında olabilir. Ama unutma yine bizleri hem oyunuyla hem güzel sonuçlarla mutlu edecek kişiler yine sahadakiler yedekler ve hatta o maç için görev alamamış oyuncular olacaktır. Bu gün gitsin dediğin oyuncular yarın diğer takımlarda başarılı olunca (ki gittiklerinde başarılı olacaklarına asla şüphem yok) neden satılır diye yönetime ve neden gitti diye oyunculara küfür ediyorsun.

Daha üç yıl önce Tuncay için bir kaç başarısız maç için gitsin diyenler, Ümit Özat için bu takımda yeri yok diyenler hatta Alex i için iki yıl önce ıslıklayanlar şimdi nasıl olurda alkışlayabilirler. Bu takıma emeği geçmiş Yusuf Şimşek neden topu ayağına aldığında ıslıklanır. Unuttun mu M. Denizli yönetiminde ki şampiyonluğa katkısını. Yusuf ve Ali Güneş in golleriyle kazandığımız Galatasaray maçını unuttun mu? Elbette tek maç değil. Şimdi başka takım için mücadele ediyorsa bunu değerli bulmalısın. Ne yapmalıydı Yusuf? Topu aldığında kendi takımına ihanet edercesine diğer arkadaşlarının emeğini hiçe sayarcasına elinden geleni yapmamalımıydı bir zamanlar Fenerbahçe forması giydi diye. O zaman biz Galatasaray maçında Emre den nasıl isteyeceğiz Fenerbahçe için oynamasını? Aynı durum Galatasaray taraftarları içinde geçerli değil mi?

Her maçı asla kazanamayız. Öyle bir takım daha dünyada yok. Galatarasay ve diğerleri oldukça bizim maç izleme ve rekabet ten dolayı kazanma zevkimiz doruğa çıkıyor. Her maçı kazanan takım değil, mücadele eden birlik ve beraberliği olan oyuncu arkadaşlarına seygı gösteren bir takım istiyorsak oyuncularımıza da her yerde ve her zaman sahip çıkan taraftarımız olmalı. Sadece galip geldiğinde alkışlayan değil yenildiğinde de onları bağrına basan taraftar istiyoruz.

Geçen yıl bu Volkan değil miydi Sevillayi elerken baş oyuncu? Ne çabuk unuttun daha bir yıl öncesini. Bir oyuncu için en önemli şey moral motivasyonudur. Yetenek olmasa da moralin üst seviyede ise bunu mücadelenle hırs ve azminle biraz olsun kapatabilirsin? Sen o morali de alıp götürüyorsun.

Çık sen oyna diyeceğim ama senın oynadığın o takımı destekliyeceğimi sanmıyorum. Sadece gölge etme yeter..

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..