Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Çıkmaz sokak

Çıkmaz sokak
 

Çıkmaz sokaklara girmek orada sıkışıp kalmak ne ileri ne geri gidebilmek insan hayatında kayıptır.

Korkaklıktır aynı zamanda. Yeni başlangıçlar yapamamak hep geçmişi anmak geçmişi anarken en kötü tarafları cımbızla ayıklamak ve her fırsatta ısıtıp ısıtıp aynı şeyleri ortaya sunmak.

Bunu kendimize niye yaparız?

Korkak olduğumuz için yaparız. Cesaretsizliğimizi mazeretlerin arkasına saklarız. Yığınla iyi örnek varken inatla gidip en kötü örnekleri alır kendimize kılavuz ediniriz.

Yerinde saymak kadar kötüsü olamaz. İnsan ya geri durmalı yada ileri gitmeli. Bu konuda kadınlar daha cesur yada erkekler daha cesur diyemiyorum. Kişinin yaşadıklarına göre dayanma kapasitesine göre farklılık gösterebiliyor.

*El alem ne der* diye dünyanın hiçbir yerinde rastlanmayan etrafa ne kadar bağımlı yaşadığımızı anlatan bir tabir var.

Başkalarının hayatına burnumuzu sokmaktaki ustalığımız magazin programlarına olan aşırı ilgimizden de anlaşılıyor. Kendi akrabalarımızın bir çoğunun ismini bile bilmezken ünlülerin yedi sülalesini gelmişini geçmişini biliyoruz. Hatta geleceği hakkında bile tahminlerde bulunuyoruz.

Ünlü olmayanları da ünlü ve medyatik yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Televizyona bir şekilde çıkmışsa onunla ilgili her haberi öğreniyoruz. Hakkında fikir yürütüyoruz jüriler oluşturuyoruz sen haklısın sen haksızsın diye yargılıyoruz.

Bu durumu öyle abarttık ki kendimizi herkesin hayatından sorumlu hisseder hale geldik. Bizi ilgilendirsin ilgilendirmesin herkesin hayatında söz sahibi olmayı benimsedik.

Hayatımızda o kadar çok kişi söz sahibi ki kendimizi köşeye sıkışmış hissetmeye başladık. Aileden tutun da ismini bile bilmediğimiz bizim ismimizi bile bilmeyen komşumuza kadar herkes hakkımızda fikir yürütebiliyor.

Şartlar böyle olunca da çıkmaz sokaklarda kaybolur olduk. Bazen çıkmaz sokaklara itildik bazen bilmeden çıkmaz sokaklara girdik.

Yaşananları çok fazla sorgulamak kimseye bir şey kazandırmaz. İnsan hayatı inişli çıkışlı. Bilerek bilmeyerek yanlışlar yapılabilir.

Önemli olan her durumda çıkmaz sokaktan çıkabilmektir. İnsan isterse bunu başarabilir.

Bunu ne kadar istediğine bağlı!..

 
Toplam blog
: 112
: 790
Kayıt tarihi
: 17.10.08
 
 

İnsanın kendini anlatması ne zormuş. Bu bölüm blog yazmaktan bile zor geldi. 10 Temmuz 1963 doğumluy..