- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çilekli sütlü irmik tatlısı
Canı tatlı çekenler ve hafif bir tatlı yemek isteyenler için çilekli sütlü irmik tatlısı idealdir. Sütlü irmik tatlısını sade yemektense meyvelerle şenlendirerek yemek daha lezzetli olur şu anda çilek mevsimi olduğu için meyve olarak çilek kullanabiliriz. Çilekleri şekerleyerek tatlının üzerine ve etrafına süs olarak dizebilirsiniz ayrıca herhangi bir reçel şurubunu tatlının üzerinden akıtabilirsiniz veya daha koyu bir sos hazırlayıp krema gibi üzerine yayabilirsiniz.
Malzemeler:
1 litre süt( 5 orta boy su bardağı)
1,5 su bardağı toz şeker
10 çorba kaşığı irmik
Üzeri için:
1 kase dilimlenmiş çilek
2 çorba kaşığı toz şeker (çilekleri şekerlemek için)
Reçel suyu veya sosu
Yapılışı:
Önce yıkanmış çilekleri toz şekerle karıştırıp birbiriyle özleşmesi için bir kenarda bekletelim. Daha sonra 1 litre soğuk sütün içine 10 çorba kaşığı irmiği koyup karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim ve koyulaşan irmiğe 1,5 su bardağı toz şekeri ilave edip bir müddet daha pişirelim.
Soğuk suyla ıslattığımız herhangi bir kek kalıbına tatlımızı dökelim ve tatlımız soğuyunca buzdolabına kaldıralım. Kabımızın üstüne bir kapak koyalım ki tatlımız kurumasın ve buzdolabının kokusu sinmesin. 1 saat sonra tatlımızı bir tabağa ters çevirelim ve üzerine reçel şurubu dökelim, yanına ve üzerine çilekler dizelim.
Tatlımızı tekrar buzdolabına kaldıralım ve iyice soğuyunca servis yapalım.
Afiyet olsun.