Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '19

 
Kategori
Sağlık
 

Cilt Bakımı Vitaminleri

Cilt Bakımı Vitaminleri

Cildimde koyu renkli lekeler olduğu için doktora gittim sağ olsun gerekli tedavi ve uyarıları yaptı bu konuda bilgilendirdi.

İşte uzman doktorun o bilgileri.

NAHİDE ÇELEBİ

Cilt, insan vücudunda yer alan en büyük organdır. Cildin sağlıklı olması için öncelikle güneşin zararlı ışınlara fazla maruz kalmamak ve eğer bu ışınlara maruz kalınmışsa da güneş kremi kullanmak gerekir. Bunun yanı sıra güneş ışınlarına kesinlikle zararlıdır da diyemeyiz. Gün içerisinde 10 – 15 dakika kadar güneş ışığından faydalanmak, cildin ihtiyacı olan D vitamini için yeterli olacaktır. C, E ve K vitaminlerinin yanı sıra D vitamini de cildimizin için en iyi vitaminler arasında yer almaktadır. Gün içerisinde en az 10 dakika güneş ışığı alımı ile birlikte yoğurt, portakal, kahvaltılık tahıllar gibi takviye yiyecekler ve somon, morina ve tuna balıkları gibi doğal D vitamini içeren yiyeceklerin tüketilmesi ile vücudun gereksinim duyduğu D vitamini ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

C Vitamini antioksidan özellikleri sayesinde kanserle savaşan ve vücutta kolajen üretimini sağladığı için cildin sağlıklı olmasına katkı sağlar. Eğer ağızdan C vitamini alınırsa, güneş ışığının zararlı etkilerini azaltmak için kullanılan güneş kremlerinin etkinliğini artırmış oluruz. Bu vitamin için, Portakal, turunçgiller, ıspanak ya da brokoli gibi yiyecekleri tüketebilir, doktorunuzun vermiş olduğu C vitamini takviyelerini uygulayarak vücudunuz ihtiyaç duyduğu C vitaminini karşılayabilirsiniz.

E Vitamini E vitamini de bir antioksidan özelliğine sahiptir. Cilt bakımındaki görevi ise; güneş hasarlarına karşı cildin korunmasını sağlamaktır. Eğer cilde E vitamini uygulanırsa, güneşten gelen zararlı UV ışınları absorbe edilmiş olur. Böylelikle, bundan kaynaklı olan koyu renkli lekeler ve kırışık oluşumunun da önüne geçebilirsiniz. Ciltte oluşan iltihapların tedavisinde de E vitamini yardımcı olacaktır. E Vitamini fındık, badem ya da ay çekirdeğinde bulunur.

K Vitamini:  Bu vitamin ise cildin yaralanması halinde kanın pıhtılaşmasını sağlar. Yine K vitamininin ana görevleri arasında vücutta oluşan yara izleri, koyu renkli lekeler ve gözaltında oluşan halkaların azaltılmasına yardımcı olmaktır, K vitamini ihtiyacınızı ise ıspanak, lahana, marul ya da taze fasulye tüketerek karşılayabilirsiniz. Takviye vitaminleri doktor kontrolünde almak gerekir.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..