Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '15

 
Kategori
Dünya
 

Çin Füzeleri

Çin Füzeleri
 

google


Bir haber:

“Türkiye, Çin füzesi kararında çok kritik bir değişiklik yaptı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sistemin NATO'ya entegre edilmeyeceğini açıkladı. Entegrasyon meselesi, NATO ve ABD'nin Türkiye'ye tepki göstermesinin asıl nedeniydi, ancak şimdi sorun daha büyük. NATO Patriot’larını kullanan bir ülke olarak Türkiye'nin alacağı füzeleri NATO ihtiyaçlarına sunmayacak olması, yeni bir krize yol açabilir.”

http://www.cnnturk.com/video/turkiye/ankaradan-cin-fuzeleri-icin-cok-kritik-karar

Duruma bir bakalım:

AB ve ABD, şuna karşı çıkıyordu aslında:

Çin füzelerini NATO yazılım sistemine entegre etseydik, adamlar bizim savunma yazılımlarımıza sızabilirlerdi.

Şu anki seçenkese.

Birbirinden 2 farklı ve birbirini görmeyen, 2 yazılım olacak.

Bundan sonraki sorun, haberin dediği değil, şu:

TC’nin NATO’dan bağımsız bir savunma sistemi olacak. Bu, yalnızca birinci adım. İleride, TC yazılımlarına da NATO’nun ulaşması engellenebilir. Kodları farklı yazmak, bunun için yeterli.

TC’nin asıl yapıtğı ise şu:

TC, artık NATO’nun istediği zaman bloke edemeyeceği, üst teknolojili silahlara sahip olacak. Bu, Çin’in de istediği aslında ve onun da işine yarıyor.

Ara bilgi.

TC, NATO’ya karşı, ülkesinde nükleer silah bulundurup, onları kendisi kullanamayacak bile durumda olan bir müttefikti. O bombalar Rusya’ya dönük ve Rusya bunu TC’ye (ve kendine de)  karşı savaş ilanı için neden saydığını resmi olarak duyurmuştu daha önceleri.

Eğer yeni durum TC, gerçekten fiiliyata dökebilrse, 10 yıl sonra filan, gerçekten ulusal ve bağımsız bir savunmamazı olur.

Tabii ki bu, AKP’yi övmek için bir neden değil.

AKP yalnızca ve yalnızca, ABD’nin Tayyip’i tasfiyesini engellemeye çabalıyor.

Dipnot: AKP, nasıl ki geçmişte muhafazakarken, aile kurumunu tasfiye edebilmişse; şimdi de, ABD vassalistiyken, ABD’den bağımsız bir ulusal savunma sistemi kurdurabilir. Bu bir çelişki değil de, daha çok ters takla gibi düşünülmeli. Ters taklalar da genelikle insanın belini kırar.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..