Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '08

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Çin Yolcuları - 3

Çin de havalanın'dan ayrılana kadar herşey yolunda gittiyse ve havalanından dışarıya adımınızı atmayı başardıysanız şimdi sizi daha büyük bir macera beklemektedir. Türkiye'den ayrılırken muhakak hotel rezervasyonunuzu yapmanızı öneriyorum. Aksitakdirde ilk başta orda çok zorlanabilirsiniz hatta sizi kazıklamaya bile çalışabilirler.Ayrıca hotel rezervasyonunuzu yaptığınız zaman(Türkiye de) mutlaka hotel'in karını veya hotel'in isminin ve açık adresinin buluduüu bir kart alın ve bu kart sizin anlayacağınız harflerden ziyade Çince olmalı. Çünkü taksici başka şekilde gideceüiniz yeri bulamaz. Malasef ingilizceleri çok kötü. Havaalanından çıktınız kartınız elinizde ve taksi sırasına girdiniz. Genelde taksiler sarı, mavi, yeşil ve turuncu renklerdedir. İlk tercihiniz mavi olsun sebebi ise. Mavi taksilerin hepsi bi kuruma bağlı ve sizi dolandırma oranları diğerlerine göre daha az.Taksiye bindiğinizde kartı adama uzatın ve gideceğiniz yere gidene kadar manzaranın keyfini çıkarmaya çalışın.

Tkasi ücretleri oldukça uygundur 7 RBM (arbiem) veya yuan'dan başlar. ve 1'er 1'er artar. Çin para birimi RMB ve yuan olarak kullanılır ikiside aynı şeydir. 6 YTL 1 Yuan kadardır.Eğer taksicinin sizi gezdirdiği kanısına kapılırsanız arkada yazan telefon numarasını çevirir gibi yapın ve bunun taksici tarafından görünmesini sağlayın. Bu taksiciyi korkutacak ve yapacaüı eylemden vazgeçirecektir, çünkü şikayet halinde taksisi bağlanacaktır ve bunu göze alamaz. Taksiyle otelinize varınca kapıda sizi bell boy karşılayacak ve valizlerinizi alacaktır 5 yuan gibi bir bahşiş hem onu sevndirir hemde size birşey kaybettirmez.

Son olarak otelde ki reervasyonunuzu gösteren kağıdı bankoda ki çalışana uzatın ve işlemlerinizin tamamlanmasını bekleyin. İlk giriş yaparken sizden deposito talep edilebilir buna şaşırmayın bu onlar için çok normal.

Bir sonra ki yazımda devam etmeden size hotel fiyatları hakkında kısa bir bilgi vereyim.
Hoteller fuar sezonu aşırı pahalı kim ne kadara tutturusa demek size fikir verebilir ama onun dışında 4 yıldız hoteller 70 dolar 3 yıldız hoteller 40*50 dolar arası.

Bir sonra ki yazımızda Çin de yaşam hakkında yazılarımıza devam edeceğiz.

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..