Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '07

 
Kategori
Sinema
 

CinecritikA

CinecritikA
 

23 NUMARA

Yapım Yılı: 2007
Süre: 95 Dk

Oyuncular
Jim Carrey
Walter Sparrow/Fingerling
Virginia Madsen
Agatha Sparrow/Fabrizia
Logan Lerman
Robin Sparrow
Danny Huston
Isaac French/Dr. Miles Phoenix
Mark Pellegrino
Kyle Finch

Yönetmen
Joel Schumacher

Senarist
Fernley Phillips

Kendi halinde bir hayatı olan Walter doğum gününde 23 Numara isimli bir kitap alır. Ve kitabı okudukça öyküde ki kahramanla kendini özdeşleştirir öyle ki bu kitap onda artık saplantı haline gelir.

Hayatındaki her şey 23 sayısını temsil etmektedir. Doğum günü, evlilik yıldönümü, ismini oluşturan harflerin alfabede ki yerinin toplamı… Yavaş yavaş dehşete kapılan Walter bunun bir işaret olduğunu anlar ama işaretin Tanrı dan mı yoksa Şeytan dan mı geldiğini bilememektedir.

Komedi filmlerinde izlemeye alışkın olduğumuz Jim Carrey, kariyerine farklı bir film eklemek istemiş ki bence iyi de etmiş bir oyuncunun sürekli aynı tarz rollerde oynaması oyunculuğunu köreltecektir. Bu filmi izleyeceğim zaman heyecanlandım. Tanıdık bir aktörü hiç görmediğim şekilde görecektim. Öyle de oldu karşıma bir gerilim filmi ve film boyunca gerilen bir Jim Carrey çıktı ama film etkili olmaktan çok uzaktı. Aslında konu bütünlüğü yakalayamadım demek daha doğru. Walter kitabın yazarını ve 23 sayısının neyi temsil ettiğini ararken git gide kararan ve heyecansız, sıkıcı şekilde süren bir sürünceye sizi de sürüklüyor. Dürüst olmalıyım işim bu olmasa sonuna kadar izlemezdim. Konu ne kadar ilginçlikten uzak olsa da Jim Carrey büyük bir risk alarak takdiri hak etmiş keşke film buna değer olsaydı da onu bu tarz farklı rollerde daha sık izleyeceğimiz sinyalini verseydi. Ama bundan sonraki filminin komedi olacağını ve 23 hayal kırıklığından sonra komedi setlerine koşarak döneceğini tahmin etmek hiç zor değil.

 
Toplam blog
: 14
: 1119
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

Film eleştirmeniyim. Gösterimdeki ve gösterime girecek olan filmler hakkında bilmek istedikleriniz i..