Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '15

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Cinselliğin başarısı sayısal mı? Sözel mi?

Cinselliğin başarısı sayısal mı? Sözel mi?
 

KALİTELİ CİNSEL YAŞAM TÜYOLARI


Başarılı olma duygusu cinselliğin sayılarla ifade edilmesi midir? Ya da zamana karşı yarışılmadan bir çok duygunun aynı anda hissedilip, kaliteli cinselliğin yaşanılır olması mı?

Batı cinsellik anlayışı ile doğu cinsellik anlayışı arasında ki en önemli fark, batının bu konuya sayısal yaklaşımı olup, doğunun ise sözel yaklaşımıdır. Batı cinsellik anlayışında başarı fazla sayıda boşalma, fazla partnerle birliktelik, fazla orgazm, fazla santimler yarışı, fazla deneyimler olarak zihinlerimize girmiş durumda. Bu anlayış bir çok ülkeye yayılmış olup, ülkemizde de bu inançlar gelişmiştir. Zamana karşı bir savaş durumudur. Doğu cinsellik anlayışında bu tamamen zıt görüşler içerir. Zamana karşı savaş verilmez. Duygular tam olarak hissedilerek yaşanır. Skor dan daha çok hisler ön plandadır. Sözellik önemlidir, yaratıcılık vardır. Boşalmanın sayısından daha önemli olan, kontrollü boşalmanın , konsantrasyonun ve kalitenin yaşanıyor olmasıdır. Cinsellik 5-10 dakikalarda yaşanmaz.  Daha uzun zaman ayrılır, acelecilik yoktur. Kişinin bedensel tatmini yanında, zihinsel tatmini de önemlidir. Batıda ki koşuşturmaca, iş yoğunluğu, stres, zamanın azlığı, ego yarışları, gibi bir çok konu cinselliğin bu noktalara gelmesine neden olmuştur. Sistem sayısal olmayı gerektirir, oysa ki doğu cinselliğinde bu böyle değildir ve günümüze kadar korunmuştur.  Batının zamansızlığı mı, doğunun rahatlığımı bilinmez ama An’ı hissederek yaşanılan ve bedenin, zihnin, ruhun bir bütün olduğu cinsellik en kalitelisi olsa gerek.

Alıntı: Bir saatte hayatım nasıl değişti?kitabından

Bir saatte hayatım nasıl değişti kitabı yazarı olan Emel Çekici, bu kitabında sizlere kaliteli ve sağlıklı   yaşam tüyoları ile bedensel, zihinsel ve ruhsal değişiminizi başlatmanız için yol gösteriyor. Farkındalıkları yaşamak bazen yıllar alır, bazende saniyeler. Bir saatte hayatınızın değişmesini ister misiniz? 

Emel Çekici: Wellness Coach( Kaliteli Yaşam ve Nefes Eğitmeni) Regresyonist Yazar

 
Toplam blog
: 15
: 1157
Kayıt tarihi
: 30.08.14
 
 

Hacettepe Üniversitesi Anestezi ve Reanimasyon (Yeniden Canlandırma) Wellness Koçu (Kaliteli ..