- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çıplak
Herkese Merhabalar,
Ne zamandır yapmayı planladığım bizim geleneksel yemeklerimizden biri olan ‘çıplak’ ı yapabileceğim için. Küçükken bayramlar da anneannemler de yufkalı, çıplak, puf böreği ve ev baklavası yiyeceğimiz için çok sevinirdik. Neden adının çıplak olduğunu bilmiyorum belki yapılışında fazla bir şey gerekmediği için çıplak denilmiştir. Gerçekten çok çok hafif ve inanılmaz lezzetli bir yemek- börek arası bir şey oluyor. Hele de benim gibi kabak severseniz bu tarifin sizde bağımlılık yaratacağının garantisini verebilirim. Biz çıplağı yanında cacıkla yeriz size de böyle yapmanızı ayrıca tavsiye ederim.
Malzemeler
4 orta boy kabak.
3 yumurta.
5 çorba kaşığı un
Yapılışı
Kabaklarımızın kabuklarını soyup, yıkayıp bir kaba rendeleyelim. Üzerine tuz döküp ovalım daha sonra elimizle suyunu sıkıp ayrı bir kaba koyalım. Suyu sıkılmış kabaklarımın üzerine 3 yumurtayı kırıp, 5 çorba kaşığı unu ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Fırın tepsisini yağlayın ve yağlanmış tepsinin üstüne un eleyin . Kabaklı harcınızı unlu tepsi üzerine döşeyin üzerine tekrar un eleyin ve kızgın fırına verin. Pişmesi yaklaşık 45 dakika sürüyor, tadı nefis oluyor mutlaka deneyin. Yanında da cacıkla biz 2 kişi tepsiyi yedik bitirdik :)
Afiyet Olsun…
aslı durkut