Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '12

 
Kategori
Müzik
 

Civan Haco Mersin'de ve yaşasın müziğin barışın dili!

Civan Haco Mersin'de ve yaşasın müziğin barışın dili!
 

Amerikalı ünlü fikir adamı ve düşünür Longfellow'un çok anlamı ve çok güzel bir sözü vardır:"Müzik insanlığın ortak dilidir. "
 Benim için basite indirgenmeyecek, önemsenmesi ve derinliğine inilmesi gereken bir söz !
 Toplumsal acılar ve travmaların bitmek tükenmek bilmeyen bir furya gibi etrafımızı kuşattığı, giderek toplumsal ayrışma ve kamplaşmalara doğru sürüklenmekte olduğumuz şu günlerde bu anlamlı söz daha da önemlilik arz ediyor.
 Barışın ve kardeşliğin şehri Mersinimiz tarihinden gelen o kucaklayıcı ve kadirşinas kimliği ile olağan üstü bir durum oluşmadığı taktirde bir büyük olaya daha imza atacak 15 temmuz akşamı Tevffik Sırrı Gür Stadında !
 Kürt müziğinin yaşayan efsanelerinden Civan Haco Mersinde olacak 15 temmuz akşamı.
 Haco o alışılmış harika ezgilerden, Kürt stranlarından bizlere bir resital sunacak, bu kentte yaşayanlar olarak barışın ve kardeşliğin dilini notaların dili ile kulaklarımıza fısıldayacak, tarihten gelme o ulvi hisle tekrar tekrar birbirimizi kucaklayacak, bir daha birbirimizi anlamaya çalışacağız.
 Kuşkusuz Haco'nun bizlere sunacağı dinletiden rahatsız olacaklar çıkabilir, doğaldır, farklılıklarımızın olması gayet normal karşılanmalı ama müzik asla bir ayrışma ve kamplaşma aracı değil aksine acıların, aşkların ve coşkuların dillendirildiği en güzel enstrümandır.
 Daha önce Batmanda verdiği açık hava konseri ile yaklaşık 300 bin insanı konser alanına çekerek Türkiye'nin en kalabalık açık hava konserine imza atan Haco 'nun Mersinde de aynı coşku ile karşılanacağından asla kuşkumuz yok.
 Bu etkinliğe imza atan sayın Nebahat Kerinç'e de cesaret ve gayretinden dolayı ayrıca bir parantez açmak istiyorum; zira barışın ve kardeşliğin dilinin çok zor günler geçirdiği coğrafyamızda böyle barışçıl bir organizasyona imza attıkları için teşekkür ederim !
 15 temmuz akşamı kardeşçe ve barış adına Haco'nun sesine kulak vermek istiyorsanız Tevffik Sırrı Gür Stadına buyrun !
 

 
Toplam blog
: 166
: 540
Kayıt tarihi
: 02.09.09
 
 

Batmanın Beşiri ilçesinde doğdum, Mersinde yaşıyorum, edebiyata ilgi duyuyorum, yerel ve ulusal d..